“Kaliteli fındık almak zorundayız”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık alım kriterlerini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 7.08.2019

“Kaliteli fındık almak zorundayız”

Fındık hasadı kapsamında Ordu’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli  Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alım kriterlerini açıkladı. Pakdemirli, “TMO olarak kaliteli ürün almak zorundayız. Çünkü yeri geliyor bu ürünleri bir yıldan daha fazla saklamak durumunda kalıyoruz. Sağlam iç fındık oranı yüzde 40 ve üzeri rutubet oranı yüzde 6’ya kadar buruşuk iç fındık oranı yüzde 10’a kadar. Çürük ve bozuk fındık oranı yüzde 3 ve altı, çatlak kırık ve kabuklu iç fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı yüzde 5 ve altı yabancı madde oranı yüzde 0,5 ve altı olan tüm fındıklar alınacak. Alım esnasında üreticimizin sıkıntı yaşamaması için il, ilçe tarım ve orman müdürlükleriyle irtibata geçerek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgelerini güncellemeleri, ürünlerini belirtilen kriterlere uygun olarak hazırlayarak randevu tarihinde TMO alım noktalarına getirmeleri gerekmektedir.” dedi.

Üreticilere ödemelerin en geç 15 ila 20 gün içerisinde yapılacağını belirten Pakdemirli TMO’nun  alım noktası olarak eksiği olursa bunu tamamlayacaklarını da sözlerine ekledi.

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar