Karadeniz İhracatçı Birlikleri “Fındık Yetiştiriciliği” Kitapçığı Dağıtıyor

Üreticilere “Fındık Yetiştiriciliği” Kitapçığı

info@karadenizekonomi.com / 28.01.2017

Karadeniz İhracatçı Birlikleri “Fındık Yetiştiriciliği” Kitapçığı Dağıtıyor

Fındık tarımındaki ortalama verimin arttırılması ve daha kaliteli ürün alınmasını sağlamak amacıyla, Karadeniz İhracatçı Birlikleri tarafından “Fındık Yetiştiriciliği” isimli kitapçık ve “Fındık Külleme Hastalığı” isimli leaflet bastırıldı.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ordu İl Müdürlüğü işbirliği içerisinde hazırlanan, fındık yetiştirme 

tekniği, bitkisel özellikler, dikim ve terbiye sistemleri, budama, gübreleme, hasat, harman, depolama, hastalık

ve zararlılarla mücadele gibi konuları içeren 50.000 adet kitapçık ve leaflet, fındık yetiştiriciliği konusunda üreticinin en önemli başvuru kaynağı olmasını teminen Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon, Düzce ve Sakarya’daki fındık üreticilerine İl Müdürlükleri aracılığıyla dağıtılıyor.

Ayrıca, “Fındıkta Külleme Hastalığı” ile mücadele konusunda, Karadeniz İhracatçı Birlikleri tarafından üreticilere yönelik olarak yaptırılan iki film, yakında yerel TV’lerde yayınlanmaya başlayacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar