Karadeniz Makam Hırsı Uğruna Fındık Üzerinden Siyaset Yapıyor

Önsel''Herşey Rektör olmak için fındığın kullanıldığını gösteriyor''

info@karadenizekonomi.com / 15.05.2015

Karadeniz Makam Hırsı Uğruna Fındık Üzerinden Siyaset Yapıyor

Sanset Sagra Ordu Şube Müdürü Teoman Önsel eski Ordu Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr.Turan Karadeniz'in ve Ziraat odalarının fındık sektörüne ve sanayiciye zarar veren, yanıltıcı açıklamalar yaptığını belirterek Ziraat Fakültesi eski Dekanı Prof .Dr.Turan Karadenizi ve Ziraat odalarını sert bir şekilde eleştirdi.

Makam Hırsı Uğruna Fındık Üzerinden Siyaset Yapıyor

Önsel Karadeniz Ekonomi'ye yaptığı açıklamada ''Malesef Ordu Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Turan Karadeniz fındık üzerinden gündem yaratmaya ve politika yürütmeye çalışarak fındıkta doğruluktan uzak yanıltıcı açıklamalar yapıp bir bilim adamına yakışmayan görüntüler sergiliyor. Sayın Karadenize hep beraber soralım 3-4 sene fındık olmaz dediğiniz yerlerde üzüm salkımı gibi fındıklar yetişiyor, bunun bir bilimsel açıklaması varmı ..?Öyle sanıyorum ki Karadenizin rektörlüğe adaylığı tüm bu soruları yanıtlıyor.Kendisi makam hırsı uğruna fındık üzerinden siyaset yapıyor''diye konuştu.

''Bir bilim adamı bunu yaparsa kim ne yapmaz ki''

Bir bilim adamı her yönüyle örnek alınabilecek bir kişi olmalıdır ve davranış şeklini de gelecek nesillere aktarabilmelidir  diyen Önsel''Ne yazık ki sayın Karadeniz bırakın bunları ,Türk fındık sanayine ve sektöre zarar vererek gerçeği yansitmayan açıklamalarda bulundu.Her yıl rekolte konusunda da aynı şey yapıldı ,buna dair yapılmış mantıklı bir açıklama var mıdır..?Her şey rektör olmak için fındığın kullanıldığını gösteriyor. Bir bilim adamı bunu yaparsa kim ne yapmaz ki''diyerek tepkisini dile getirdi.

Ziraat Odalarına sesleniyorum..Fındık için ne yaptınız..?

Önsel Ziraat Odalarını da eleştirerek şunları kaydetti''Çok yazık bu memlekette 18 yıldır Ziraat Fakültesi var,soruyorum fındık için ne yaptınız...?Cidden yazık..!Fındık sektöründe üretimi artırmakla sorumlu olan  Ziraat Odalarına sesleniyorum...Sanayiciye zarar veriyorsunuz..!Ülkemiz findik dikim sahalarında verim düşmüş Ziraat Odaları  hala fiyatlarla uğraşıyor. Aslı işinizi yapiniz!Bırakın fındık üzerinden gündem yaratmayı, popülist politikalar üretmeyi.. Ülkede fındık sektöründe verim düşmüş Ziraat Odaları hala fiyat konuşuyor yazıktır günahtır''diyerek tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar