Koray Ticaret’ten Üreticiye İftar Yemeği

Tacirler ve üreticiler aynı masada buluştu

info@karadenizekonomi.com / 24.06.2016

Koray Ticaret’ten Üreticiye İftar Yemeği

Tacir ve çiftçi dayanışmasının güzel bir örneği dün akşam düzenlenen bir iftar yemeğinde gerçekleşti.Koray Ticaret sahibi Yüksel Göl Aktuğ Otel'de 250 fındık üreticisine verdiği iftar yemeği ile birlikte birlik ve beraberlik mesajı verdi.Üretici ve manavların aynı masada buluştuğu İftar yemeğine bir çok basın mensubu da eşlik etti.

Koray Ticaret  sahibi Yüksel Göl burada yaptığı konuşmasında iyi tarım uygulamalarına dikkat çekerek şu açıklamalar da bulundu;

Beklentimiz ‘’İyi Tarım’’Yapan Üreticiler

‘’Fındık ülkemiz ve bölgemiz için çok önemli bir tarım ürünüdür.Ülkemize ve bölgemiz ekonomisine katkıları çok büyüktür.Siz değerli fındık üreticilerimizden beklentimiz fındık bahçelerinizde verimi ve kaliteyi artırma noktasında, iyi tarım uygulaması yapan üreticilerimizin sayısının artması. Bu uygulamanın gelişmesiyle birlikte üreticilerimizin karlılığı ve rekabet gücü artacaktır.’’dedi.

İyi tarım uygulamaları çerçevesinde bilgi veren Yüksel Göl bir çok maddenin önemine dikkat çekti.

▬ İyi Tarım Uygulamalarına göre üretim yapan üreticimiz ürettiği ürünler sağlık yönünden güvenilir olduğu için, daha kolay müşteri bulur ve daha yüksek fiyatla satılabilir.

▬ İyi Tarım Uygulamalarına göre üretim yapan üretici, toprağını erozyon ve tuzlanma gibi tehlikelerden korur ve sadece birkaç yıllığına değil sürekli bol ürün alma şansına sahip olur.

▬ İyi Tarım Uygulamalarına göre üretim yapan üretici, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden alacağı kredilere %60′ a varan oranlarda daha düşük faiz ödeme avantajına sahip olur.

▬ İyi Tarım Uygulamalarını uygulayan üreticiler ve üretici birlikleri tarımsal desteklemelerden öncelikli olarak faydalandırılırlar.

Göl yaptığı bu konuşmanın ardından üreticilerr ile tek tek ilgilenerek’’ İftar yemeğine katılan herkese teşekkür ediyorum’’dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar