Macera Tutkunlarına Alternatif Turizm Fırsatları

Klasik tatil anlayışından çıkıp, doğa severlere ve macera tutkunlarına yönelik önemli bir proje yürüttüklerini ifade eden Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak,açıklamalarda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 4.12.2015

Macera Tutkunlarına Alternatif Turizm Fırsatları

''Doğayla iç içe tatil yapmak isteyenleri geniş çaplı organizasyonlarla ilimize çekmeyi hedefliyoruz"

Karadeniz’in incisi Ordu, son yıllarda topladığı beğeniyi handikaba çevirerek, turizm için yapılacak olan yeni projeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Ordu’ya gelen turistlere farklı alternatifler sunmak amacıyla, her turizm faaliyetleri için marka takımı kurulacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Uğur Toparlak, her geçen gün Ordu’nun turizmde yeni bir ivme kazandığını söyledi. Toparlak, Ordu’ya gelen turistlerin yapacakları turizm aktiviteleri için birçok dalda turizm takımları kurulacağını ifade etti.

Çalıştay yol haritası oldu

2014 yılının haziran ayında yapılan Ordu ‘Şehir Kimliği’ Çalıştayın da ortaya çıkan başlıkları değerlendirerek, proje hazırladıklarını belirten Toparlak, “21 Haziran 2014 tarihinde yapılan ‘Şehir Kimliği Çalıştayı’nda ilimizin turizm başta olmak üzere kültürel, sosyal ve ekonomik envanterleri çıkartıldı. Bizde buradan aldığımız ipuçlarıyla bir proje gerçekletirdik ve Türkiye’de ilk kez Ordu’da uygulanacak olan turizm takımları kurmayı planladık. Peki bu turizm takımları ne yapacak? İlimize gelen turistler birçok turizm aktivitesi yapmak istiyor. Yani kayak, avcılık, safari gibi birçok turizm aktivitesi yapmayı istiyor. Bu kapsamda bir turizm bürosu oluşturacağız. İlimize gelen turistlerimiz hangi turizm aktivitesini yapmak istiyorsa bize başvuru yapacak ve biz onları oluşturduğumuz takımların öncülüğünde o aktiviteyi yapmasını sağlayacağız” dedi.

Projenin altyapısı hazır

Toparlak, Ordu’ya gelen turistlere rahat ve eğlenceli tatil geçirteceklerini de kaydederek, “Bizim ilimiz birçok turizmi yapma konusunda el verişli bir konumda. Bizde bu avantajımızı kullanmak istiyoruz. Şu anda turizm takımları kurma projemizin altyapısı hazır. İnşallah 2016 yılında marka takımlarımızı resmiyete geçireceğiz. Bu proje kapsamında ilimizin şehir girişlerine ve bölgemizin girişlerine marka büroları kuracağız” diye konuştu.

Uğur Toparlak, Ordu’nun turizm ürünlerinin yer aldığı katalogların da yenilendiğini belirterek, açılacak olan marka bürolarında turistlere dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar