Maliye'den Ordu Turizmine Yakın Takip

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun, Ordu’yu turizmde marka şehir haline getirmek için başlattığı çalışmalar neticesinde artan turist sayısı beraberinde turizm gelirlerinin de artmasını sağladı.

info@karadenizekonomi.com / 16.06.2017

Maliye'den Ordu Turizmine Yakın Takip

Ordu’da turizm gelirlerinin artmasıyla ilgili bir açıklama yapan Ordu Defterdarı Kemalettin Işık, Ordu Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu’nun 600 bine çıkan turist sayısının 1 milyona çıkarılacağı ve yapılan turizm teşviklerinin Ordu Defterdarlığının dikkatini çektiğini söyledi.

Ordu’da turizm gelirlerinde ciddi bir artış meydana geldiğini ifade eden Defterdar Işık, “Turizm gelirleriyle ilgili olarak vergi dairesi otomasyon sistemlerinde yapılan incelemelerimiz neticesinde, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletme ve mükelleflerin vergi matrahlarında bir önceki yıllara göre 2015 yılında %25, 2016 yılında ise %36 oranında bir artış olduğu görülmüştür. Ordu’da turizmin gelişmesi, sektörü faal ve karlı duruma getirdiği gibi vergi gelirlerimizde de ciddi oranlarda artışa neden olmuştur” dedi.

Defterdar Işık, turist sayısının 1 milyona çıkması halinde, turizm sektöründen elde edilen vergi gelirlerinin çok yüksek oranlarda gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar