Maliyetleri düşürmenin alternatif yolu: “e- dönüşüm”

QNB eFinans Genel Müdürü Okay Yıldırım’ın yaptığı açıklamalara göre, ticaretin dijitalleşmesi konusu zamanla daha fazla önem kazanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 30.04.2019

Maliyetleri düşürmenin alternatif yolu: “e- dönüşüm”

QNB eFinans Genel Müdürü Okay Yıldırım’ın yaptığı açıklamalara göre, ticaretin dijitalleşmesi konusu zamanla daha fazla önem kazanıyor.

Teknolojinin hayatımızda günden güne daha fazla yer edinmesi, beraberinde hem ticari hem de kişisel anlamda olumlu katkılar sunabiliyor. Finans alanındaki faaliyetleri iyileştirmek ve geliştirmek için gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, bankalar müşterilerine geleneksel finans yöntemleriyle rekabet edebilen alternatifler geliştiriyor.

Ticaretin dijitalleşmesi konusuna, global ölçekli şirketlerin ve özellikle bankaların daha fazla önem göstermesiyle birlikte atılan adımlar, geleneksel yöntemlere kıyasla maliyetleri düşürdüğü gibi, çevre bilincinin iyileştirmesi açısından da önemli bir rol üstleniyor. 

QNB eFinans Genel Müdürü Okay Yıldırım’ın konu hakkında yaptığı açıklamalara göre, ticaretin dijitalleşmesi konusu zamanla daha fazla önem kazanıyor. 2018 sonu itibarıyla e-defter ve e-fatura uygulamasına geçen firma sayısının 100 bine ulaştığı; bu rakamın 2019 yıl sonu itibarıyla da ikiye katlanacağı belirtiliyor. Ayrıca çoğu firmanın e-dönüşüm sürecine dahil olacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Okay Yıldırım’ın konu hakkında verdiği rakamlara göre: E-fatura uygulamasının şirket maliyetlerini de düşürdüğü, Avrupa'da normal bir faturanın bir firma için uçtan uca maliyetinin 22 Euro olduğu, Türkiye'de ise tahminen 22 TL olduğu belirtiliyor. Ayrıca kargo maliyeti ve 10 yıl süre ile arşivleme maliyeti de söz konusu. Geleneksel yöntemle karşılaştırıldığında e-faturanın maliyeti ise 1 TL'nin altında.

2014 yılı başından bu yana toplamda 3.7 trilyon liralık e-fatura kesildi. Bu rakam firmaların e-dönüşüm sürecine hali hazırda dahil olduklarını, dijital ortamda gerçekleştirilen işlemlerin pastadaki payını günden güne arttıracağının sinyallerini veriyor.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar