ARAZİ FİYATI % 20 ARTTI
Tamamı deniz doldurularak yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bölgede arazi fiyatlarını 10 katın üzerinde artırdığını anlatan Yılmaz, "Metrekaresi 70-100 lira arasında değişen arsalar şimdi 2 bin liraya kadar çıkıyor. Sahil hattında arazi metrekareleri ise 10 bin lirayı geçiyor" diye konuştu.
ARAPLAR'IN YATIRIM ADRESİ HALİNE GELDİ
Ordu'nunyapı itibariyle geniş arazileri olmadığını anlatan Yılmaz, özellikle Körfez ülkesinden şeyhlerden işadamlarına kadar herkesin Karadeniz'de ev sahibi olmak istediğini hatırlattı. Yılmaz, "Ancak yeterli arz yok. Arsa oluşturup burada yeni konut alanları yapacağız. İstanbul'daki müteahhitlerden de talep var" dedi.
12 MİLYONLUK ÇİKOLATA PARK
Enver Yılmaz, kış nüfusu 750 bin olan şehrin yazın 2 milyona çıktığını anlattı. Yılmaz dünyanın en büyük fındık üreticisi şehri olan Ordu'da bir yıl içinde havalimanına yakın bir bölgede 'Çikolata Park' açacaklarını da söyledi. 64 dönüm alana yapılacak yatırımla butik çikolata üretimi yapılacağını belirten Yılmaz, "12 milyonluk yatırımı yapmadan önce Avrupa'daki örnek projeleri inceledik. Biz bu tesisin yanına gezi ve oyun alanları da yapacağız" dedi.
Mipim'de Ordu fırtınası esecek
Yılmaz''Hedef ,butik bir büyükşehir olmak''
info@karadenizekonomi.com / 8.02.2016
Ordu Büyükşehir Belediyesi şehrin en büyük projeleriyle Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı Mipim'e çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Geçen yıl Türkiye'den belediyelerin yoğun ilgi göstererek il ve ilçelerini tanıttıkları fuarda Karadeniz'in incisi Ordu, yaklaşık değeri 2 milyar lirayı bulan 4 projesini tanıtacak. Projeler arasında en dikkat çekeni ise 1.2 milyar TL'yi bulan Ünye limanı. Ayrıca 320 milyon liralık Ordu- Giresun havalimanı, 120 milyon liralık Melet Irmağı projesi ve 50 milyon liralık Çambaşı Kayak Tesisi de fuarda tanıtımı yapılacak projeler arasında. Yabancı
yatırımcıya ihtiyaç duymadıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ağırlıklı olarak Avrupalılar'dan oluşan 20'nin üzerinde firmayla ikili görüşmeler yapacaklarını söyledi. Başkan Yılmaz, projelere kamu yatırımlarının sürdüğünü belirterek, şehrin hızla gelişiminin ardından tanıtılması ve bilinir hale gelmesinin zamanının geldiğini dile getirdi. Şehri butik bir büyükşehir haline getirmek istediklerini anlatan Yılmaz, "Bu büyük projeleri görerek şehre gelmeleri, başka yatırımlarda da Ordu'da olmalarını gündeme getirir. Mesela büyük kentsel dönüşüm projelerimiz var. Yerli ve yabancı büyük firmalar gelmek istiyor. Orta ölçekli firmalarımız onlara ortak olabilirler" dedi.