ODÜ 9. Kuruluş Yıldönümü"nü kutluyor

"Yıldızı parlayan bir üniversite profili"

info@karadenizekonomi.com / 19.03.2015

ODÜ 9. Kuruluş Yıldönümü
4 fakülte, bir yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile 2006 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Ordu Üniversitesi, 9. yaşını kutluyor. 
Ordu Üniversitesi'nin "9. Kuruluş Yıl Dönümü"nde,  Ordu Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç kuruluştan bugüne kadar yaşanan gelişmeyi değerlendirdi.Eğitim süreci, çağdaş yaşamın en önemli unsurları arasındadır diyen Yarılgaç, " Ordu iline yakışır ve yaşanılası bir yerleşke haline getirdiğimiz Ordu Üniversitesi'nin 9. kuruluş yıldönümüne erişmek benim için bir övünç ve gurur kaynağıdır. Geldiğimiz nokta itibariyle de yapılan özverili ve nitelikli çalışmalarla başarımızı bir adım daha ileriye taşımanın gururunu yaşıyoruz."şeklinde konuştu.

"Öğreten, öğrenen büyük bir aile"

Yeni açılan  lisans programları, uluslararası hareketlilik, pedagojik formasyon ve lisansüstü programları sayesinde bu sayının  her geçen gün arttığını ifade eden Yarılgaç''10 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul ve 10 Meslek Yüksekokulundaki toplamda 126 aktif bölümle Ordu'da modern bir eğitimin kapısını açan Üniversitemiz; 2006-2007 eğitim - öğretim dönemindeki 5547 olan öğrenci sayısını günümüzde 17 binlere, 118 olan akademisyen sayısını 630'lara, 118 olan idari personel sayısını ise 330'lar seviyesine yükselterek uyum içinde çalışan, öğreten, öğrenen büyük bir aile haline gelmiştir.''dedi

Yarılgaç konuşmasına  yapımı bitirilmiş ve devam eden eğitim binaları ve aynı zamanda  nitelikli eğitim yatırımlarının son durumuyla ilgili bilgi vererek devam etti..

"Parlak bir gelecek inşa eden Ordu Üniversitesi"

“Ordu Üniversitesi olarak Dünya'da ve Türkiye'deki gelişmeleri kendimize örnek aldık. Bu yönde Üniversitemizin gelişim haritası içerisinde geleneksel eğitim ve araştırma işlevlerine ek olarak yeni eğitim binalarının projelerini oluşturduk. Kampüs alanımız içerisinde gün geçtikçe yükselen binalarımız içerisinde evrensel değerlere sahip, bilgiyi üreten ve yayan, analitik düşünen, araştırma yeteneği gelişmiş, mesleklerinde üstün başarılara imza atma odaklı öğrencilerimizin yetiştiğini düşündüğümüzde heyecan ve mutluluğumuz her geçen gün daha da artıyor.

Kampüs alanımıza dinamizm kazandıracak şekilde projelendirilen yapımı bitirilmiş ve devam eden eğitim binalarımızın ve nitelikli eğitim yatırımlarımızın son durumunu 9. yılımıza girdiğimiz bugün sizlerle paylaşmak isterim. “

"Bilim ve Teknoloji Merkezi olma yolunda Ordu Üniversitesi"

“2012 yılında inşaat çalışmalarının tamamlandığı Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nın 2013 ve 2014 yıllarında akademik heyetin görüşleri doğrultusunda laboratuvar altyapısı tamamlanmıştır. Günümüzde ise toplamda 22 adet tam donanımlı laboratuvar sistemiyle bilim insanlarımızın araştırma - geliştirme faaliyetlerine katkı sunmaktayız.

Merkezi Araştırma Laboratuvarı'ndaki 22 laboratuvarın yanı sıra Tıp Fakültesi'nde 14, Ziraat Fakültesi'nde 9 ve Fen Edebiyat Fakültesi'nde 9 olmak üzere araştırma ve geliştirme faaliyetleri için toplamda 54 laboratuvar, ileri teknoloji kullanılarak akademisyen ve öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Ayrıca laboratuvarlarımızın tamamı üst düzey teknolojik teçhizatlarla donatılarak araştırmacılar için deneysel araştırma ve uygulamalara yönelik altyapı ortamı oluşturulmuştur.

"Ordu'nun sanat ayağını oluşturacağız."

“Bu çalışmalardan birisi olan ve Şubat 2014'te yer tesliminin ardından yapım çalışmalarına başladığımız Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemiz, 3 bloktan oluşacak ve Karadeniz Bölgesi'nde örnek bir proje olarak anılacaktır. 32 bin m2 alan üzerinde yaklaşık 12 bin m2 kapalı alana sahip olacak olan bina, akademisyen ve öğrencilerimize son derece işlevsel bir kullanım alanı sunacaktır. 15 bin m2 tören alanı, 5 bin m2 yeşil alan ve 1000 m2'lik amfi tiyatro ile de öğrenci ihtiyaçlarının maksimum düzeyde karşılanmasını hedefledik. Karkas kısmı tamamlanarak dış cephe kaplamasına geçilen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin yapım işi Eylül ayında sona erdiğinde, Ordu'nun sanat ayağını oluşturacağına ve bu ışığımızı tüm Karadeniz'e yayacağına olan inancımız tamdır.”

"Ordu’ya yakışır bir Ziraat Fakültesi"

“Eğitim yelpazesi her geçen gün genişleyen Üniversitemizin Cumhuriyet Yerleşkesinde devam eden bir diğer projesi Ziraat Fakültesi Binasıdır. Çevre bilinci gelişmiş, eleştirel düşünen, toplum yararını ilke edinmiş, bilimsel formasyonu yerinde bireylerin yetişmesi adına 4900 m2'lik bir arazi üzerinde 13.500 m2'lik kapalı alana sahip olacak şekilde 3 blok halinde tasarlanan binamızda karkas seviyesi tamamlanmış ve dış cephe kaplamasına geçilmiştir. 2016 yılı başında bitirilmesi planlanan, modern mimari yapısı ve üst düzey kullanım alanlarıyla öğrencilerin ve akademisyenlerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Ziraat Fakültesi’nin Ordu'ya ve kampüs alanımıza yakışır örnek bir proje olacağı düşüncesindeyiz.”

"Dünya standartlarında bir Diş Hekimliği Fakültesi"

"Yine Cumhuriyet Yerleşkesinde, en gelişmiş yöntem ve tekniklerle toplumun ağız ve diş sağlığının korunmasında hizmet verecek Diş Hekimliği Fakültemizin temelini atmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Tıp Fakültesi Morfoloji Binası karşısında, 12.400 m2 kapalı alan üzerine toplamda 4 blok olarak tasarlanan ve 2017 Ocak ayında bitirilmesi planlanan projenin, şuanda zemin etüdü için güçlendirme çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bilim insanlarına özgür ve verimli çalışma altyapısı ve teknolojik ortamı sunarak, bilimsel bilginin üretimini hızlandırmak, bu bilgi ışığında bölgenin ve çevre illerin ihtiyaçları doğrultusunda kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacıyla çalışmalarımıza yenilik ve gelişim içerisinde devam etmeye kararlıyız."

"Sağlık turizmine katkı sağlayacak 600 yatak kapasiteli bir hastane"

"Modern sağlık ilkeleri çerçevesinde en son teknolojilerle donanımlı cihazlar eşliğinde Ordu'ya hizmet sunacak olan 600 yatak kapasiteli Sağlık Bakanlığı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi için artık son aşamaya gelinmiş durumdadır. Geçtiğimiz günlerde hastane arazisinin kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurmuştuk. Bedel tespiti ve tescil işlemleri sonuçlandırılarak hak sahiplerine mülkiyet bedellerinin yatırıldığı ve tapu tescil işlemlerinin 6 Mart 2015 tarihinde tamamlandığı arazi için, Sağlık Bakanlığı’ndan onay gelir gelmez hastane inşaat çalışmalarına başlanacaktır.

Sağlık alanında yaptığı yatırımlarla adından çokça söz ettirecek olan Üniversitemiz, 600 yataklı Sağlık Bakanlığı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle bilimsel ve sosyal yönden nitelikli, donanımlı hekimler ve uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamakta ve topluma doğrudan katkı sunmayı hedeflemektedir."

"ODÜ'de yaşam renkleniyor."

"Sadece eğitim ve öğretimi ile değil sosyal - kültürel faaliyetleriyle de öne çıkmayı hedefleyen Üniversitemizde öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmeleri; bilgi, beceri ve yaratıcılıklarını artırmaları için işlevsel kullanım alanları sunulmuş ve modern bir eğitim konsepti oluşturulmuştur. Park, bahçe ve yeşil alanları, yürüme parkurları ve sosyal-kültürel-sportif alanlarıyla üniversite çalışanlarımız ve öğrencilerimiz için stresten uzak, çevre dostu fiziki bir yaşam alanı planlanmıştır.

Halı saha, tenis kortu, bay ve bayan soyunma odaları, tedavi odası, wc ve duş kabinleri ve 330 m2merkezi kantiniyle öğrencilere rahat nefes alacakları ve sportif faaliyetlerde bulunacakları alanları kullanıma açan Üniversitemizde, modern yaşam alanlarını doğa ile birleştirmeye ve mensuplarımıza dinamik bir kampüs oluşturmaya devam etmekteyiz.

24 saat yaşayan bir kampüs oluşturma hedefiyle çıktığımız yolda bir bataklık üzerine kurulmuş Üniversitemiz, çamur görüntüsünden arındırılarak asfaltlanmış; modern binaları, teknolojik alt yapısı, peyzaj çalışmaları, ağaçlandırmaları, yol ve çevre aydınlatmalarıyla yeni bir görünüme kavuşmuştur."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar