ODÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İNŞAATI HIZLA SÜRÜYOR

2017'de faaliyete geçmesi planlanıyor..

info@karadenizekonomi.com / 8.09.2015

ODÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İNŞAATI HIZLA SÜRÜYOR

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ: "150 Ünitle Açılacak Olan Diş Hekimliği Fakültesi Karadeniz'de İlk Sıralarda Yer Alacak."

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Cumhuriyet Yerleşkesinde yapımları devam eden fakülte binalarında incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ'a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri BALTA, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Recep ARSLAN ve ilgili 

mühendisler eşlik etti.

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesinde inşaat çalışmaları devam eden Diş Hekimliği Fakültesi binasının çalışmalarının son durumuyla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, modern yöntem ve teknikler kullanılarak inşa edilen binanın kapasitesinin mevcut binaya oranla donanım ve yüzölçümü bakımından daha gelişmiş olacağını belirterek, polikliniklerde yer alan ünit sayısıyla da Karadeniz'de ön sıralarda yer alacağını belirtti.

"2012 yılında hizmete açılan ve sadece Ordu ili değil il sınırları dışından da hasta kabulü gerçekleştiren mevcut Diş Hekimliği Fakültesi; bünyesindeki 8 poliklinik, 43 hekim, 192 öğrenci ve polikliniklerde yer alan 64 ünitle ağız ve diş sağlığı alanındaki eğitim ve hizmet kalitesini her geçen gün artırarak kabına sığamaz duruma gelmiştir. Mevcut Diş Hekimliği Fakültesinin verdiği hizmet ve eğitim kalitesi düşünüldüğünde ilimiz ve bölgemizdeki hastaların ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve Karadeniz'de örnek bir proje oluşturabilecek bir Diş Hekimliği Fakültesinin gerekliliği öngörülmüş ve kısa bir süre içerisinde de bu proje faaliyete geçirilmiştir.

Ağız ve diş hastalıklarının arttığı günümüzde yeni teknolojiler kullanılarak inşaatı hızla ilerleyen Diş Hekimliği Fakültesinde donanımlı ve uzman eğitim kadrosu ve gelişmiş malzeme olanaklarıyla ağız ve diş hastalıklarının önüne geçilmeye çalışılacaktır. Yaklaşık 150 ünit ve 92 hekimle eğitim ve hasta tedavilerinin gerçekleşeceği yeni Diş Hekimliği Fakültemizde okuyan öğrencilerin, hem teorik hem de pratikte uzmanlaşması, ağız ve diş sağlığı bilincini topluma aktarabilecek diş hekimlerinin topluma kazandırılması esasıyla 2017'de faaliyete geçmesi planlanan Diş Hekimliği Fakültesinin çalışmalarıyla Karadeniz'de ilk sıralarda yer alacağını düşünüyoruz."

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi'nin çalışmalarına hız kazandırıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, bitme aşamasında olan diğer inşaatları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar