ODÜ, PORTO ÜNİVERSİTESİ İLE ERASMUS ANLAŞMASI YAPTI

Yarılgaç''Ordu Üniversitesi olarak bu hareketliliğe öncülük etmekten gurur duyuyoruz''

info@karadenizekonomi.com / 7.12.2015

ODÜ, PORTO ÜNİVERSİTESİ İLE ERASMUS ANLAŞMASI YAPTI

Ordu Üniversitesi (ODÜ) ile Porto Üniversitesi arasında karşılıklı öğrenci ve öğretim elamını hareketliliğine imkan veren Erasmus Plus Anlaşması yapıldı. 

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Erasmus Plus öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliği kapsamında ikili anlaşmalar yapmak ve karşılıklı 

görüş alışverişinde bulunmak üzere Portekiz’de bulunan Porto Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Metin Kara ve Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Doç. Dr. Erdinç Parlak eşlik etti.
Porto Üniversitesi Rektörü Sebastiao Feyo de Azevendo ile Rektör Yardımcısı Prof. Maria de Fatima Marinho’dan, Porto Üniversitesi hakkında bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, iki üniversite arasında karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğine imkan verecek Erasmus anlaşmasını imzaladı.
Porto Üniversitesi gibi köklü bir üniversite ile işbirliği yapmanın memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Öğretim elemanı ve öğrenci değişim programları kültürümüzün evrensel anlamda daha fazla insana yansıması, ülkemizin daha fazla insan tarafından tanınması ve ülkelerin kalkınmasında büyük bir rol oynamaktadır. Akademisyen ve öğrencilerimiz yurt dışı eğitim hareketliliğini bir fırsat olarak görmeli ve söz konusu programlardan azami ölçüde yararlanmalıdır. Ordu Üniversitesi olarak bu hareketliliğe öncülük etmekten gurur duyuyor, hareketliliklerin giderek artmasını temenni ediyoruz" dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar