ODÜ Tapuyu Aldı

ODÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ARAZİSİ İÇİN 2.5 YILDIR SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI.

info@karadenizekonomi.com / 10.03.2015

ODÜ Tapuyu Aldı

600 yataklı Ordu Üniversitesi Araştırma Hastanesi inşaatına sonunda başlanıyor. Ordu Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde yapılacak olan araştırma hastanesi için Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, resmi işlemler tamamlandıktan sonra yapımına başlanacağını duyurdu.

Arazi Tapusu ODÜ'nün

Arazinin üniversiteye geçmesinin ardından 14 Mart 2013 tarihinde Sağlık Bakanlığı’na tahsis edildiğini belirten Yarılgaç, arazinin tapu işlemlerinin de 6 Mart 2015 tarihinde tamamlandığını ve Maliye Hazinesi’ne devri için Sağlık Bakanlığı’ndan ivedelikle izin talebinde bulunulduğunu 

kaydetti.Tapunun  ellerinde olduğunu kaydeden Yarılgaç, “kamuoyunun malumu olan 600 yataklı bizim ifademizle Ordu Üniversitesi Araştırma Hastanesi fakat bilinen adıyla şehir hastanesinin yer tahsisi tamamen bitirilmiş ve tapular 6 Mart itibarıyla elimize geçmiş durumda. Bu çok meşakkatli bir dönem. Epey hırpalandık ama hastanemizi üniversitemize, şehrimize kazandırmak içinde çok ciddi adımlar attık. Bugünkü aşama ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'ndan onay gelir gelmez 600 yataklı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımı için çalışmalar hızlandırılarak en yakın zamanda inşaatına başlanacaktır.”

Üniversite bütçesiyle hastaneyi yapmalarının mümkün olmadığını belirten Rektör Yarılgaç, “böylesi devasa bütçeli bir projeyi Ordu Üniversitesi’nin bütçesiyle yapmak mümkün değil. Bugünkü fiyatlarla 300-350 milyon liradan bahsediliyor.” derken, kamulaştırma maliyeti konusunda ise her hangi bir açıklama yapılmadı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar