Odü Yüzde 97'lik Doluluğa Ulaştı

FAKÜLTELERDE DOLULUK YÜZDE 100

info@karadenizekonomi.com / 27.07.2015

Odü Yüzde 97'lik Doluluğa Ulaştı

Ordu Üniversitesi (ODÜ), 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre bu yıl yüzde 97’lik doluluk oranıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri oldu.

Ordu Üniversitesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi içerisinde öğrenci alımı yaptığı lisans ve önlisans programları için açılan 4 bin 972 kişilik kontenjanın 

4 bin 812’sini doldurarak yüzde 97’lik doluluk oranına ulaştı. Ordu Üniversitesi elde ettiği bu oranla, "Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Üniversiteleri" arasındaki yerini aldı. Lisans Yerleştirme Sınavı tercih sonuçlarına göre Ordu Üniversitesi’nde 34 lisans programı için açılan bin 797 kişilik kontenjanın bin 765’i öğrenciler tarafından tercih edilerek yüzde 98’lik bir doluluk oranına ulaşılırken, önlisans programlarında ise toplamda 65 programda 3 bin 175 kişilik kontenjanın 3 bin 47’si dolarak yüzde 96’lık bir doluluk oranı elde edildi.
FAKÜLTELERDE DOLULUK YÜZDE 100
ÖSYS sonuç istatistiklerine göre Ziraat Fakültesi dışında tüm fakültelerde yüzde 100’lük bir doluluk oranı gözlemlenirken, özellikle bu sene öğrenci alımı yapan İlahiyat Fakültesi, 77 kişilik kontenjanın tamamını doldurdu. Meslek yüksekokullarında ise neredeyse tüm meslek yüksekokullarına rağbet büyük olup oranın düşmesinde özellikle uzak ilçelerde bulunan Mesudiye MYO ve Akkuş MYO’daki ikinci öğretim programları etkili oldu. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nde ise geçen yıllardaki yaşanan düşüş son bularak yeni açılan Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Programı yüzde yüzlük bir doluluk oranıyla öğrencilerden ilgi topladı.
YENİ BÖLÜMLERE İLGİ ARTTI
2015-2016 eğitim öğretim yılında yeni açılan ve ilk defa öğrenci alımı yapan Fen Edebiyat Fakültesi’nde Sosyoloji bölümü, İlahiyat Fakültesi’nde İlahiyat, Teknik Bilimler MYO’da Mekatronik, Mekatronik (İÖ), Mimari Dekoratif Sanatlar, Fatsa MYO’da Moda Tasarımı (İÖ) programları için açılan kontenjanların tamamı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.
"9 YILDA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI"
Geçtiğimiz seneye göre yüzde 1.6’lık oransal yükselişle programlardaki doluluk oranlarının arttığını belirten Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde 4 bin 545 olan toplam kontenjanın 4 bin 336’sının dolduğunu, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde hem kontenjan sayısının hem de doluluk oranının artarak 4 bin 972 olan toplam kontenjanın 4 bin 812’sinin öğrenciler tarafından tercih edildiğinin söyledi. Elde edilen başarının önemine vurgu yapan Yarılgaç, "Ülke kalkınması ve gelişimine katkı sağlayacak, ulusal ve uluslararası platformlarda söz sahibi olacak bilim insanları ve iş adamları yetiştirmeye yönelik açmış olduğumuz programlarda elde edilen yüzde 97’lik bir başarı, Ordu Üniversitesi’nin çıtasını yükselttiğine bir işarettir. 2006 yılında kurulan Ordu Üniversitesi’nin 9 yıl gibi kısa bir sürede fiziki büyümesinin yanı sıra eğitim kalitesi ile de dikkat çeken üniversiteler arasında yer alması bir rastlantı değil yapılan çalışma ve projelerin karşılığıdır" dedi.
"ORDU’YA ÖĞRENCİ AKINI GERÇEKLEŞİYOR"
Ülkemizin farklı kültür ve şehirlerinden pek çok öğrencinin Ordu Üniversitesi’nin bir parçası olacağının altını çizen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Üniversitemiz ulusal ve uluslararası alanda kendi başarı ivmesini yükseltmeye devam ederken Ordu’ya ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda katkı sağlamayı da sürdürmektedir. Kalkınma ve gelişme içerisindeki ilimizin arzu edilen gelişmişlik seviyesine ulaşması herkesin ortak çabası ile mümkün olacaktır. Bilinmelidir ki Üniversiteler şehirlerin önünü açan ve onlara yön veren kurumlardan biridir. Bu noktada sorumluluklarımızın bilincinde bir yönetim anlayışıyla Üniversite, toplum ve sanayi işbirliğini en üst düzeyde oluşturarak örnek bir koordinasyon ve işbirliği sağlamamız gerekmektedir" diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar