Ordu Bal Üretiminde 2. Oldu
İLK 5: MUĞLA, ORDU, ADANA, AYDIN VE SİVAS
info@karadenizekonomi.com / 9.06.2015
2013 yılında bal üretiminde birinci olan Ordu, 2014 yılı bal üretiminde 2. sırada yer aldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 1994 yılında 54 bin 908 ton olan bal üretiminin, 2014 yılına kadar yüzde 86.7 artışla 102 bin 486 tona yükseldiğini belirtildi. Belirlemelere göre, 1994-2014 döneminde kovan sayısı da yüzde 86.5 artışla 3 milyon 786 bin 588 kovandan 7 milyon 60 bin 973
kovana çıktığı vurgulandı. 2014te kovanların yüzde 97.3nün yeni, yüzde 2.7sinin eski tip olduğunu belirtilirken, eski tip kovan sayısının 193 bin 442, yeni tip kovan sayısının 6 milyon 867 bin 531e ulaştığı kaydedildi.
İLK 5: MUĞLA, ORDU, ADANA, AYDIN VE SİVAS
TÜİK rakamlarına göre, 2014 yılında en çok bal üretiminin Muğlada gerçekleştiği kaydedildi. Buna göre, Muğlanın bal üretimi 15 bin 282 tona yükseldi. 2013 yılının birincisi Ordu, 15 bin 39 ton bal üretimiyle ikinci sırada yer aldı. Adana, 9 bin 715 tonla üçüncü oldu. Muğla ve Ordu toplam bal üretiminin yüzde 29.6sını karşılarken, bu illere Adananın da eklenmesiyle üç ilin payı yüzde 39.1i buldu. Bal üretiminde Muğla, Ordu, Adanayı 3 bin 447 tonla Aydın, 3 bin 39 tonla Sivas, 2 bin 884 tonla Mersin, 2 bin 877 tonla İzmir, 2 bin 711 tonla Antalya, 2 bin 638 tonla Balıkesir, 2 bin 26 tonla Siirt izledi.