ORDU-GİRESUN HATTINA SEFER ARTIŞ TALEBİ

ORDUSİAD ve Ticaret Borsa Başkanlarından Slot Çağrısı

info@karadenizekonomi.com / 10.11.2015

ORDU-GİRESUN HATTINA SEFER ARTIŞ TALEBİ

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Ordu-Giresun Havalimanı'nın doluluk oranlarını değerlendirdi.Aycı, şu ifadeleri kullandı: “Kendi memleketime açılışa giden ilk uçakta THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak seyahat etme şerefine eriştiğim için çok mutluyum. Şuandaki doluluklara baktığımızda gelen talepten THY olarak son derece memnunuz. Hatta bizden daha fazla uçuş istiyorlar. İnşallah, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yeni slotlar verirse Ordu-Giresun havalimanına daha çok uçacağız.

Konuyla ilgili talep ve tepkiler Ordu'danda yükseldi.Ordusiad ,Borsa ve İş adamları da Ordu Giresun Havalimanına ek sefer çağrısında  bulundular.

Şahin''İş Dünyası Ek Sefer İstiyor''

Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği(ORDUSİAD)Başkanı Kadir Engin, deniz üzerine inşa edilen havalimanını kullanmak isteyen yolcu sayısının her geçen gün arttığını belirterek uçuş seferlerinin yetersiz olduğuna dikkat çekti ''Ordu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün  Ordu-Giresun Havalimanına ek seferler vermesini isitiyoruz.Ordu'dan İstanbula seyahatlerimizde Atatürk Havalimanından Ordu'ya gece uçuşu olmadığı için,zor durumda kalıyoruz.Zamanla yarışan İş adamları için uçuş saatleri son derece önemlidir''.diye konuştu.

Kahraman''Ordu ve Giresun İl Önderlerinden gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz''

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman Avrupa ve Türkiye'nin denize dolgu yapılarak inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na gösterilen yoğun talebi karşılamak için sefer sayılarının artırılması gerektiğini söyleyerek şunları ifade etti''Denizdeki havalimanına çok yoğun ilgi var. Uçakların tamamı neredeyse tam dolu geliyor ve tam dolu gidiyor. Doluluk oranı yüzde yüzlere çok yakın.Kasım ayından itibaren havalimanında gece uçuşlarının yapılacağı söyleniliyordu,bunun bir an önce yerine gelmesini diliyoruz.İş dünyası için seferlerin artırılması şart.Sadece gezmek için değil,iş seyahatlerinde de etkin bir şekilde kullanılması lazım.Bununla ilgili Ordu ve Giresun il önderlerinden ek seferler için gerekli çalışma yapmalarını istiyoruz''diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar