Ordu Havaalanı Dünya'ya Açılmak İçin Gün sayıyor

Başbakan ve Cumhurbaşkanı da Ordu'ya Gelecek

info@karadenizekonomi.com / 29.04.2015

Ordu Havaalanı Dünya'ya Açılmak İçin Gün sayıyor

Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı özelliğini taşıyacak Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılış tarihi 22 Mayıs olarak açıkladı.

Ordu-Giresun Uluslararası Havalimanı’nın (OGU) açılış tarihi 22 Mayıs olarak belirlendi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, havalimanının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlar gelecek.

İLK GÜN 3 UÇAK İNECEK
Havalimanının açılış tarihinin kesinleşmesinin ardından, bilet satışları da başladı. Hem Türk Hava Yolları’nda (THY) hem de AnadoluJet’in tarifeli bilet satışları dün itibariyle start aldı. Öte yandan açılış günü havalimanına 3 uçak indirilmesi için organizasyon yapılıyor.

TURİZM POTANSİYELİ ARTICAK
OTSO Başkanı Servet Şahin, havalimanının iki ilin turizm potansiyelini artıracağını söyledi. Başkan Şahin, “Yıllardır Orduluların istediği ve hayal ettiği projede artık sona gelindi. İlk olarak bu yatırımı ilimize kazandıran herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Havalimanımızın 22 Mayıs tarihinde açılışı gerçekleştirilecek, 26 Mayıs tarihinde ise uçuşlara başlayacak” dedi.

EKONOMİ CANLANACAK
GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise yaptığı açıklamada, havalimanının iki ili ekonomik olarak rahatlatacağını söyledi. Çakırmelikoğlu, “Şu anda şehrimizde havalimanı heyecanı yaşanıyor. Açılış tarihi de yaklaştıkça bu heyecan katlanarak devam edecek. Havalimanımızla ben inanıyorum ki bölge ekonomisi canlanacak. Sadece biz değil, bu havalimanından herkes yararlanacak” diye konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar