Ordu ve Giresun Üreticisi Desteklensin

''Üretici Dönüm Başına Verimi Artırmalı''

info@karadenizekonomi.com / 21.04.2015

Ordu ve Giresun Üreticisi Desteklensin

Koray Fındık Tarım ürünleri sahibi Yüksel Göl 2014 sezonu tüm kesimler için zor bir yıldı diyerek Karadeniz Ekonomi'ye açıklamalarda bulundu.

''Fındık sektörünün en riskli yerinde biz fındık tacirleri bulunmaktadır.Tacir olmanın getirdiği önemli sorumlulukları taşımaktayız. Üreticimizin, ihracatçımızın güçlü olmasını istiyoruz. 2014'de yaşanan don olayı üreticiden tutunda sektörün tüm kesimleri için olumsuz etkileri olmuştur''şeklinde konuştu.Destek ödemlerine de değinen Göl'' Fındık sektöründe özellikle Doğu Karadeniz bölgesindeki üreticimizin çok daha fazla desteklenmesini ve güçlü tutulmasını istiyoruz.Bugün Türkiye fındık piyasasında en önemli konu üretim olmuştur. Üreticinin bahçesine bakmasını ve dönüm başına 80,90 kilo olan verimin artırılmasını istiyoruz.Bunların yapılması için de özellikle Ordu-Giresun üreticimizin desteklenmesi önemli.''dedi.

Fındıkta arz fazlası ürünün depolanması amacıyla  kurulan lisanslı depoculuk Türkiye'de de ilk kez Ordu'nun Ünye ilçesinde başlatılmıştı.Lisanslı depoculuğun fındıkta fiyat istikrarın oluşmasına önemli katkı sağlayacağını düşünülüyordu ama maaelsef bölgede başarılı olunamadı ve kapandı.Başarılı olunamamasının sebeplerini de değinen  Göl yaptığı açıklamada'' Lisanslı depoculuğun  cazip hale gelebilmesi için,altyapı'nın sağlam yapılması  ve taban fiyat garantisini vermek gerekiyor. Örneğin üretici  fındığını 10 TL'den lisanslı depoya verdiyse, fiyatlar düşse dahi taban fiyat garantisi ile bundan etkilenmez  ve lisanslı depoculuk başarıya ulaşır''şeklinde konuştu.

Göl son olarak sözlerini şöyle devam etti;''Türk fındık sanayisi ülkemizde milyon dolarlık yatırımlar yapıyorlar. 50 bin aileye iş , istihdam sağlıyorlar.Türk fındık sanayimizin desteklenmesi güçlü tutulmasını istiyoruz. 2015 yeni sezon rekoltesi Mayıs, Haziran ayında ortaya net bir şekilde çıkacaktır. Oluşacak rekolteyi görmeden yorum yapmak doğru olmaz. 2015 yeni sezonu dilerim tüm kesimler için iyi bir yıl olarak geçer''diyerek sözlerini tamamladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar