ORDU’YA YENİ PLAN YENİ VİZYON

VALİ YAVUZ EZBER BOZACAK!

info@karadenizekonomi.com / 31.10.2017

ORDU’YA YENİ PLAN YENİ VİZYON

·“Biz bu şehrin vizyonunu ortaya çıkarmak, yol haritasını belirlemek istiyoruz” diyen Ordu Valisi Karadeniz Ekonomi ’ye önemli açıklamalar yaptı. Yavuz, “İş dünyasının harekete geçmesi ve sanayileşmenin olmazsa olmaz bir sektör olarak görülmesi gerektiğini” söyledi.

ARKEOLOJİ MÜZESİ KURULACAK

“Turizmden vazgeçmiş değiliz ve geldiğimizden bu yana belki de bu zamana kadar hiç yapılmamış turizm alt yapısına yönelik projeler üretiyoruz. Örneğin bir arkeolojik müze, benim fikrimdir ve çok gecikmiş bir düşüncedir. Madem turizm kenti olacaksınız, 5 bin tane arkeolojik eseriniz var ama arkeoloji müzemiz yok. Bu durumu Kültür ve Turizm Bakanımıza söylediğimizde heyecanla ve sevinçle karşıladı. Şu anda bunun için arsa bakıyoruz ve kısa zamanda bunun temelini atmayı hedefliyoruz.”

ORDU ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLMALI

Ordu bu insan yapısı ile bilim kenti olmayı da hak ediyor. Hem sanayinin ihtiyaç duyduğu hem turizmin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün üniversiteyle bütünleşmiş bir yapı içerisinde süründürebilmesi daha kolaydır. Bu nedenle üniversite rektörüyle de yaptığımız görüşmelerde kısa, orta ve uzun vadede bu şehrin 70 bin öğrenci kapasiteli bir üniversiteye dönüşmesi ve vizyonunun ortaya konulmasıyla ilgili valilik olarak bu konuda önderlik yapmak istiyoruz.” 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar