Ordu'da Kivi Hasadının Startı Verildi
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu'da bu sezon kivi rekoltesinin 4 bin 500 ton olmasının beklendiğini bildirdi.
info@karadenizekonomi.com / 27.10.2016
Türkiyede Yalovadan sonra en fazla kivi üretiminin gerçekleştirildiği Orduda üreticiler bahçelere çıkarak kivi hasadına başladılar. Yılda ortalama 6 bin ton kivi üretiminin gerçekleştirildiği Orduda üreticiler, kivinin fındığın yanında önemli bir gelir kaynağı haline geldiğini ve üretiminin her geçen yıl yaygınlaştığını belirttiler.
Kivi rekoltesinin bu sezon düşük olduğunu belirten Yılmaz, "Özellikle 500 rakımın üzerindeki bölgelerimizde soğuk zararı ve rüzgar nedeniyle meyve veren
sürgünlerin kırılması neticesinde üretim oldukça düşmüştür. Orta ve yüksek rakımlı bölgelerimizde bu sezon ürün alınamayacaktır." dedi.
Yılmaz, geçen sezon 6 bin 500 ton üretimin yapıldığı Ordu'da rekoltenin 2 bin ton kadar düşmesini beklediklerini ifade ederek, 9-10 bin ton üretim potansiyelinin olduğu ilde üretimin bu denli düşmesinin başta üreticiler olarak herkesi üzdüğünü dile getirdi.
Sahil kesimindeki bazı yerlerde de rüzgara bağlı olarak meydana gelen zararın rekolteyi olumsuz etkilediğine dikkati çeken Yılmaz, "Perşembe ilçemize bağlı Efirli Mahallesi bölgesinde çok ciddi zararlar söz konusudur ancak Altınordu ilçemize bağlı Eyüplü, Turnasuyu ve Sağırlı Mahallesi bölgelerinde rekolte gayet iyi durumdadır. Buralardaki rekolte, düşüşün önüne biraz olsun geçmiştir." diye konuştu.