Ordu'nun En Temiz ve Kirli Plajları

Fatsalılar Dikkat!

info@karadenizekonomi.com / 28.05.2015

Ordu'nun En Temiz ve Kirli Plajları

Sağlık Bakanlığı, Yüzme Takip Sistemi ile Ordu’da denize girilecek plajları açıkladı. Bakanlığa kayıtlı 36 plajın 19’u kirli çıkarken, 10 plaj mükemmel, 7 plajda iyi olarak derecelendirildi.
Ülke genelinde denize girilebilecek yerlere ait yüzme analiz sonuçlarının Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Yüzme Takip Sistemi ile halka duyuruldu. Yüzme suyu analiz sonuçlarına ve suyun kalitesine, hava şartları ve hava sıcaklığı sonuçlarına, yüzme alanının sahip olduğu imkânlara, yüzme alanına ait fotoğraflara, yüzme alanına ulaşıma, yüzme alanına en yakın sağlık kuruluşu gibi güncel verilere dayanarak açıkladığı verilerde Ordu’da bulunan 37 plajın 17’sini iyi ve mükemmel olarak derecelendirdi. Geriye kalan 19 plajda ise girilemeyeceği belirtildi.

ALTINORDU VE GÜLYALI’YA TAM NOT
Altınordu’da bulunan 2 plaj, Sağlık Bakanlığından tam not aldı. İlçede bulunan Çamlı Yalı Plajı ve Akyazı Halk Plajı, yapılan incelemelerin ardından mükemmel olarak açıklandı. Gülyalı’da ise Mavi Dünya Plajı ve Küçükev Plajı ‘iyi’ olarak derecelendirildi.

PERŞEMBE MÜKEMMEL ÇIKTI
Perşembe’de yapılan araştırmalarda ise bakanlığa kayıtlı 10 plaj denetlendi. Bu plajların 6’sı mükemmel, 2’si iyi olarak derecelendirilirken, diğer 2 plaj hakkında bir açıklamada bulunulmadı.

FATSALILAR DİKKAT!
Bakanlığın Fatsa’da yaptığı çalışmalarda ise 8 plaj üzerinde inceleme yapıldı. 8 plaj içerisinde sadece Dolunay Plajı, denize girilebilecek plaj olarak açıklandı. Ayrıca bakanlık, Dolunay Plajını mükemmel olarak derecelendirildi.

ÜNYE’DE 4 PLAJA ONAY VERİLDİ
Bakanlık Ünye’de yaptığı çalışmalarda da 9 plaj üzerinde incelemede bulunuldu. İlçede Çınarlısu Plajı, Gölevi Kumsal Plajı ve Uzun Kum Plajı iyi olarak derecelendirildi. Mavi Deniz Kumsal Plajı ise mükemmel olarak değerlendirildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar