OTSO yeni projeler yapıyor

İşadamı leyleği havada görecek!

info@karadenizekonomi.com / 26.02.2018

OTSO yeni projeler yapıyor
  • ·Uluslararası rekabetin önemeni kavradıklarını söyleyen Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, “2018 için çıtayı daha yukarıya çıkartmayı amaçlıyoruz. Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz UR-GE projesi kapsamında Ordulu sanayici ve işadamlarımız adeta ‘leyleği havada’ görecekler” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) başkanı Servet Şahin, Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne 2017 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve 2018 yılından beklentilerini açıkladı.

Türkiye’nin geçen yılın üçüncü çeyreğinde dünyanın en hızlı gelişen ekonomisi olduğuna işaret eden Servet Şahin, fındığa dayalı bir ekonomiye sahip olan Ordu’da ise genel göstergelerin “durağan” seyrettiğini belirtti. Son 5 yılda yapılan yatırımlar dikkate alındığında Ordu’da geçen yılın oldukça verimli geçtiğinin altını çizen Şahin, kentin altyapı çalışmalarıyla adeta bir şantiyeye döndüğünü söyledi.

Giderek küçülen dünyada uluslararası rekabetin önemini kavradıklarını vurgulayan Şahin, “2018 için çıtayı daha yukarıya çıkartmayı amaçlıyoruz. Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz UR-GE projesi kapsamında Ordulu sanayici ve işadamlarımız adeta ‘leyleği havada’ görecekler. İmalat sektöründeki üyelerimizi en az 10 defa yurtdışında satış noktalarıyla buluşturacağız” dedi.

7 çikolata mutfağı kuruldu

Açıklamalarında, benzer bir uygulamayı yurtdışından alıcıların Ordu’ya gelmelerini sağlayarak hayata geçireceklerini belirten OTSO Başkanı Servet Şahin, fındığa “katma değer” kazandırma yolunda attıkları adımları, “Bütçe olarak daha küçük düzeyde kalan “çikolata üretim projemiz” oldukça ses getirdi. Ordu, tıpkı Brüksel gibi bir çikolata başkenti olmalı. Ülkemiz için bir değer olan fındığa “katma değer” özelliği kazandırmalıyız. Proje kapsamında kentte 7 ayrı “çikolata mutfağı” kurulmasını sevinçle karşılıyoruz” diye konuştu.

Demiryolunu ve 3 liman bekliyoruz

Fındığın artık bir sanayi ürünü olarak değer görmesiyle ihracattaki payının daha da artacağı ümidini taşıyan Servet Şahin, Karadeniz-Akdeniz Otoyolu’nun bir an önce tamamlanması ile Samsun-Sarp demiryolu güzergâhının geçiş noktalarından birinin de Ordu olmasında ısrarcı olacaklarını vurgularken 2023 yılı projeksiyonlarına da açıklık getirdi. Şahin “Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip ikinci kenti olan Ordu’da Ünye Limanı’nın yanı sıra Fatsa ve Efirli’de konteyner ve kruvaziyer limanları yapılmalı” diye konuştu. KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar