Poyraz Poyraz A.Ş’den “Çocuk İşçiliğine HAYIR!”

Fındık sektörünün öncü firmalarından olan ve ISO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan Poyraz Poyraz A.Ş., üstlendiği sosyal sorumlulukla çocuk işçiliğine hayır demeyi sürdürüyor.

info@karadenizekonomi.com / 24.08.2018

Poyraz Poyraz A.Ş’den “Çocuk İşçiliğine HAYIR!”

Poyraz&Poyraz A.Ş. ekibi “Küçük Adımlar, Büyük Yarınlar” sloganı ile yürüttükleri proje kapsamında özellikle G. Doğu Anadolu’dan gelen tarım işçilerinin çocuklarının bulunduğu, Saraycık Köyü’ndeki METİP (Mevsimlik Tarım İşçileri Toplama Alanı Projesi) Kampı’na ziyarette bulundu ve çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

ILO Türkiye Temsilciliği Ordu Koordinatörü Onur Torun, Saha Koordinatörü Ali Çelik ve Batı Karadeniz Koordinatörü Ömer Dede eşliğinde kampta derslikleri gezen ve çocuklarla yakından ilgilenen Poyraz Poyraz A.Ş. ekibi, daha sonra çocuklara spor ayakkabısı, zekâ oyunları ve kaydırak hediye etti.

Poyraz Poyraz A.Ş. Genel Müdürü Pelin Poyraz Bakıcı ziyarette yaptığı konuşmada, “kampta öğrendiğimiz kadarıyla 235 çocuk bulunmakta. Çocuklarımızın yeri anne babaları ile birlikte fındık bahçeleri olmamalı. Fındık hasat döneminde aileleri ile birlikte Ordu’ya gelen çocukların fındık bahçelerinde çalışmak yerine bu türden alanlarda eğitimlerini almaları ve çocukluklarını yaşamaları gerekmektedir. Daha önceki ziyaretlerimiz de ihtiyaç tespiti yapmıştık. Spor ayakkabısı öncelikliydi. Onun dışında 5-14 yaş arası çocuklar için zekâ oyunları ve minik çocuklarımız için de bir kaydırak hediye ettik. Kurum olarak yanlarında olmaktan ve onlarla zaman geçirmekten keyif aldık” dedi.

ILO Türkiye temsilciliği Ordu Koordinatörü Onur Torun, ziyarette kampa ilişkin verdiği bilgide genelde Şanlıurfa ağırlıklı ailelerin belirlenen müfredat çerçevesinde kampta çeşitli eğitimler gördüğünü söyledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar