Samsun’u Dünyaya tanıtan fuar
Ülkemizde modern tarım uygulamalarının geldiği noktayı göstermesi bakımından dikkat çekici olan TÜYAP Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, Romanya, Cezayir, Irak, Sudan, Lübnan, Uganda ve Bulgaristan gibi ülkelerden ziyaretçileri ağırladı.
info@karadenizekonomi.com / 30.09.2019
TÜYAP Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, düzenlenen görkemli törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Geçtiğimiz yıl yurtiçinden ve yurtdışından 50 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan TÜYAP Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, modern tarım ve hayvancılığın ihtiyaç duyduğu her türlü donanım ve teknolojilerin ziyaretçilere topluca tanıtılmasını hedefliyor. Fuarda sektör temsilcileri ile tarım profesyonelleri bir araya getirilerek bölgenin ekonomisine katkı sağlanıyor. Başta Samsun olmak üzere, ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçiler sektördeki son gelişmeleri ve teknolojileri inceleme imkânı bulurken yeni iş bağlantılarına da imza attı. TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş yaptığı konuşmada, "5’incisini düzenlediğimiz fuarımızın bu yıl ürün çeşitliliği geçmiş yıllara oranla daha da fazla oldu. Çok güçlü ve kuvvetli bir fuar dönemi geçirdik. Yükselen bir grafik gösteren fuarda bu yıl TÜYAP'ın yurt dışı ofisleri, Ticaret Bakanlığı Koordinatörlüğü ve Karadeniz İhracatçı Birlikleri organizatörlüğünde yapılan etkili tanıtımlar ile Romanya, Cezayir, Irak, Sudan, Lübnan, Uganda ve Bulgaristan'dan yabancı alım heyetleri ağırlandı. Yabancı ziyaretçiler ile katılımcı firmalara görüşme ortamı hazırlanarak önemli ticari anlaşmaların alt yapısı oluşturuluyor.” ifadelerini kullandı.
Makinelerle iş yapılmaz önyargısı artık yıkıldı
Fuara katılan firmalar arasında Ordu Arıcılık Enstitüsü, Ferrero, Kefeli Tarım, Hasatsan, Topaloğlu Tarım Marketleri dikkat çeken firmalar arsındaydı.Her yıl düzenli olarak fuara katıldıklarını belirten Topaloğlu Tarım Marketleri’nın sahibi Süha Topaloğlu fuarda bekledikleri ilgiliyi görmekten çok memnun olduklarını dile getirdi. Topaloğlu, “ Her yıl olduğu gibi bu yılda katılım oldukça yüksek oldu. Böyle organizasyonlar hem üretici hem satıcı açısından oldukça önemli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” dedi. Tarım sektörünün içindeki pek çok yeniliği de tek çatı altında buluşturan bir organizasyona katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Hasatsan Samsun Şube Müdürü Hayrullah Torgut, “ Fuara düzenli olarak katılan firmalardan biriyiz. Gördüğümüz ilgi bizi memnun ediyor . Makinelerle iş yapılmaz önyargısı artık yıkıldı. Artık insanlar acaba hangisini alsam demeye başladı tabi bu durum da bizi oldukça memnun ediyor.”
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ev sahipliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği, OndokuzMayıs Üniversitesi ve KOSGEB destek verdiği fuara Samsun Valisi Osman Kaymak, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve çok sayıda davetli katıldı.
HASATSAN
Engin Tarım Makineleri firması 2013 yılında İtalya’dan Fındık-Zeytin Toplama makineleri ithalatı için kurulmuştur. Modern üretim tesislerimiz 3000 metrekare kapalı 3000 metrekare açık olmak üzere toplam 6000 metre karedir. Üretim tesislerimiz büyüklüğü, makine parkuru ve seri üretim kapasitesi bakımından Türkiye’nin ilk ve tek modern fındık toplama makine üretim fabrikasıdır. Engin tarım Makineleri Türkiye’nin en fazla gelir getiren tarımsal ürünü olan Fındığın hasat maliyetlerini % 90 oranında düşürmek, Fındık ve benzeri ürünlerin her türlü arazide makineler ile toplanabileceğini Türk çiftçisine anlatmaya çalışarak fındık ve benzeri ürünlerin hasadında mekanize tarıma geçmek gibi zor bir misyonu üstlenmiştir.
TOPALOĞLU TARIM MARKET
Elektrik Mühendisi Süha Topaloğlu tarafından 1984 yılında şahıs firması olarak kurulan
firma KOÇ grubuna ait UNIROYAL lastik bayiliği ile iş hayatına başladı. Daha sonra Anadolu motorun bayiliğini alarak Türkiye;de ilk olarak S.E.P. 130 çapa makinalarını 1985 yılı Kasım ayında satmaya başladı. Daha sonra sırası ile Baymak, Stihl, Mutlu akü, Mapaş, Fulda ve Goodyear bayiliklerini yaptı.Yağmur Tarım Makinaları’nın çapa makinesi üretmeye başlaması ile Türkiye’de Yağmur Tarım Makinelerinin ilk bayisi oldu. Bayiliğini hala devam etmektedir. Her yıl Türkiye 1’ncisi olarak devam ettiği Yağmur Çapa Makineleri’nin Doğu ve Orta Karadeniz ana bayiliğini Samsun, Ordu ve Fatsa’da kendi mağazalarını ve birlikte çalıştıkları 15 tali bayi ile beraber başarı ile devam ettirmektedir.