Şenocak Gıda İkinci Büyük 500'de Yerini Korudu!

Şenocak İhracatta kazandıkları dövizle yatırımlarına devam ediyor

info@karadenizekonomi.com / 10.08.2016

Şenocak Gıda İkinci Büyük 500'de Yerini Korudu!

Tarım ürünleri arasında Ülke ihracatına önemli katkı sağlayan fındık,bu yılda ihracatta liderliğini sürdürmeye devam ediyor.2015 yılındada Türkiye'den fındık iharacatı gerçekleştiren firmaların miktar ve ve dövize göre sıralaması belirlendi.

Buna göre Şenocak Gıda Türkiyenin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu listesine üretimden satışlara 150.212.366 TL ile girdi.Şenocak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak ikinci büyük 500'de yer almasının değerlendirerek''Ordu'yu temsil eden 6 firma arasındayız.Firmamız herdaim şehrin 

ekonomisine ve ihracatına katkı sağlamaya devam edecektir''dedi .Şenocak Gıda geçen yılda ikinci büyük 500 listesine 93.sıradan girmişti.

Şenocak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, Firmanın Ordu ilinde 1953 yılında fındık ticaretine başladıklarını, 2006 yılına kadar kırma tesisinde kabuklu fındık, iç fındık satışı yaparken entegre tesisinin de devreye alınması ile kavrulmuş ve beyazlatılmış fındık, kıyılmış fındık, fındık unu ve fındık püresi mamullerini de ürün yelpazesine eklediklerini söyleyerek, “Kırım tesisimizin iç fındık kapasitesi 15000 ton / yıl, entegre tesisimizin kapasitesi 8000 ton/yıl dır. Fındık deyince akla üretici, sanayici ve ihracatçı gelir. Şirketimiz 1997 yılından itibaren Türkiye’nin sayılı ihracatçı firmaları arasında yerini almıştır” dedi.

Son yıllarda Fındık sektörünün dünyada ki küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin etkisinde kaldığını belirten Şenocak ,'' 10 yılın rekolte ortalaması en fazla en fazla Türkiyede 600 bin tondur''diyerek şu gerçeklere dikkat çekti.

''Kalite,verimlilik ve üretmeye herzaman önem vermeliyiz.Üretici nekadar bahçesine bakarsa verim ve kalite o derece artar.Herkesin dikkatli olması gereken bir sezon.Üretici kar ettikçe, para kazandıkça fındığa rağbet artacaktır. Üreticimiz eskiye göre çok daha güçlüdür.Üreticilerimiz,sanayicilerimiz ve tüm paydaşlar açısından iyi bir sezon olacağını tememni ediyorum''.

Alan bazlı destek konusunada değinen Şenocak "Ordu, Giresun, Trabzon ve Türkiye’mizin tüm meyilli arazi yüksek kesim fındık üreticisi için alan bazlı destekleme modeli çok büyük önem arz etmekte. Serbest piyasa koşullarını oluştururken;alan bazlı destek sayesinde meyilli arazide sadece fındıkla geçinen üreticiyi koruma altına alınmış ve küçük üreticinin güçlenmesi sağlanmıştır." dedi.

Son olarak Lisanslı depoculuk konusunada değinen Şenocak''Lisanslı depoculuğu sanayiciler olarak destekliyoruz.Giresun Ticaret Borsası güzel bir çalışma yaptı ki başarılı olacağınada inanıyorum.Kaldı ki kotasında fındık olan tüm borsalar lisanslı borsa için harekete geçecektir''değerşedirmesinde bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar