Sizlerin Sağlığı İçin Çalışıyoruz

Prof. Dr. Yarılgaç, hastane inşaatına en kısa zamanda başlanacağını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 14.04.2015

Sizlerin Sağlığı İçin Çalışıyoruz

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yeni yapılacak olan 600 yataklı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. Rektör Yarılgaç, “600 yataklı hastanemizin faaliyete geçmesi ile Ordu’da sağlık alanında büyük bir eksiklik giderilmiş olacaktır” dedi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Sağlık Bakanlığı – Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2011 yılında yapılması planlanan ancak, kamulaştırma sorunları nedeniyle inşaatına başlanamayan 600 yataklı hastaneyle ilgili sorularımızı yanıtlayan Prof. Dr. Yarılgaç, hastane inşaatına en kısa zamanda başlanacağını söyledi.

Proje maliyeti 300 milyon TL
Yarılgaç, “Uzun soluklu, gayretli ve sabırlı çalışmanın sonucu; Ordu Asliye Hukuk Mahkemeleri’ndeki bedel tespiti ve tescil davaları sonuçlanmasıyla birlikte hak sahiplerinin mülkiyet bedelleri yatırıldı ve üniversitemiz adına tapu tescil işlemleri de 06.03.2015 tarihi itibariyle tamamlanmış oldu. Üniversite yönetim Kurulu da aynı gün içerisinde ilgili arazinin Maliye Hazinesi’ne devir edilmesi kararını alarak izin talebini de ivedilikle Sağlık Bakanlığı’na yaptı. Sürecin hızlanması adına Ankara'da bizzat görüşmelerim oldu ve bu görüşmelerin hemen ardından da Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden 3 kişilik uzman heyet üniversitemizi ziyaret ederek proje hazırlık çalışmalarına başlamak üzere hastanenin yapılacağı arazi üzerinde fiziki incelemelerini yaptılar. Bugünkü aşama ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'ndan teknik heyet mevcut arazi varlığı üzerinde fizibilite çalışmalarına ve projelendirme işlemlerine devam etmektedir. Yaklaşık 300 milyon TL'lik bir proje olması nedeniyle Ordu'ya kazandırılacak bu dev yatırım birçok alt yapı ve detaylandırmalardan sonra işlerlik kazanacaktır. 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımı için çalışmalar hızlandırılarak en yakın zamanda inşaatına başlanılacaktır” ifadelerinde buldu.

Teknolojik hastane olacak
Hastanenin en kaliteli sağlık hizmeti sunması için son teknoloji sistemleriyle donatılacağını kaydeden Prof. Dr. Yarılgaç, “Ordu Halkı’na en kaliteli sağlık hizmetleri sunmak adına şehir hastanesi öncelikle son teknoloji sistem ile donatılacaktır. 600 yataklı Sağlık Bakanlığı – Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini öncelikle içerisinde çocuk hastanesi / KVC hastanesi / kardiyoloji hastanesi / ÜYTE hastanesi / genetik hastalıklar hastanesi / patoloji hastanesi / onkoloji hastanesi / KBB ve göz hastanesi / meslek hastalıkları hastanesi olacak şekilde büyük bir kompleks olarak planlamaktayız. Bunun yanı sıra son gelişmiş teknolojide tıbbi malzemeler ve donanımların kullanılacağı hastanede 180 adet poliklinik olacak. Dolayısı ile Hem Tıp Fakültesi öğrencilerimize uygulama sahasında geniş bir yelpaze sunulmuş olacak hem de halkımıza alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından hizmet verilmesi sağlanmış olacaktır” dedi.

Bölgeye hizmet edecek
Yeni yapılacak olan 600 yataklı hastanenin çevre illere hizmet vereceğini belirten Yarılgaç, “Nitelikli sağlık personelleri ve fiziksel yeterlilikleriyle ilimiz ve bölgemizde öne çıkacak olan hastanemiz hem öğrencilere geniş bir uygulama alanı sunması hem de geniş bir hasta grubuna hitap etmesi açısından sağlık alanındaki ihtiyaçlarımıza yüksek ölçüde cevap verecektir. 600 yataklı hastanemizin faaliyete geçmesi ile Ordu’da sağlık alanında büyük bir eksiklik giderilmiş olacaktır. Öncelikli olarak birçok sağlık sorunları nedeniyle çevre illere gitmek durumunda kalan halkımızın mağduriyetini gidermeyi, bunun yanı sıra hastanemize çevre illerden de hasta kabulü yaparak bölgemizde de ön plana çıkmayı amaçlıyoruz. Böylece tıp alanında uluslararası kabul gören hekim ve akademisyenler yetiştirme gayesiyle, hem akademik anlamda ülkemizin ve dünyanın sağlık sorunlarına çağdaş ve uygulanabilir çözümler üreterek eğitim ve araştırma çalışmaları ile uluslararası standartlara ulaşmayı hem de diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da verilen kaliteli hizmetlerle en iyiyi hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar