Titiz:'İnşaat sektöründe haksız rekabet var'

İnşaat Mühendisi Fatih Titiz, “Sektöründe demirde yaşanan kriz ve bankaların faizlerini yükseltmesi inşaat sektöründe maliyetleri artırmıştır. Tüm bunlara rağmen bu ve diğer sektörlerde yatırım iklimini korumalıyız” diye konuştu.

info@karadenizekonomi.com / 20.12.2017

Titiz:'İnşaat sektöründe haksız rekabet var'

Yatırım İklimini Korumalıyız

Ordu Altaş TV’de yayınlanan Murat Gürsoy’la Karadeniz Ekonomi programına konuk olan İnşaat Mühendisi Fatih Titiz, inşaat sektöründeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Sektörde iş akışı açısından şanslı olduklarını fakat ülke ekonomisinde yaşanan krizden ilk etkilenen sektörün de inşaat sektörü olduğunu söyleyen Titiz, “Türk ekonomisinin dinamosu olan inşaat sektöründe demir sıkıntısı yaşanıyor. Fiyatların yükselmesi ve ihracatın artması sebebiyle inşaat projelerinin fiyatlarının arttığı bunun da tüketiciye yansıdığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Demirin zamlanmasıyla faizlerin ve doların artması inşaat yapım maliyetlerinin de yükseldiğini belirten iş adamı Fatih Titiz “İnşaat yapanların maliyetlerini tekrar gözden geçirmesi gerekiyor. Özellikle ihale usulüyle devlete iş yapanlar için bir sıkıntı oluşturur. Çünkü ihaleyi aldıklarında ki demir ve diğer girdi fiyatlarıyla şimdi ki fiyatlar çok farklı. Binlerce ton demir kullanılan inşaatlar var. Ayrıca daire fiyatlarına bu maliyetlerin bir yansıması olur. Diğer inşaat malzemelerine de zam gelmeye başladı. İnşaat sektöründe özel sektörde çıkış yolu olarak daha ekonomik projelere yönelmeye başladı. Gücü olan kampanyalar ve uzun vadeler koymaya başladı” diye konuştu.

Sektörde haksız rekabet var

“İnşaat sektöründe diğer sektörlerde olduğu gibi haksız rekabet var. Ben inşaat mühendisiyim çıkıp bir doktor gibi ameliyat yapamam ama bir doktor veya başka bir sektördeki sermayesi olan bir kişi çıkıp inşaat sektörüne yan gelir olarak işi inşaat sektörü olmamasına rağmen yatırım yapabiliyor. Biz bu işin eğitimini aldık. İşimiz inşaat ama işi inşaat olmayanlar bu sektöre çok rahat girebiliyor. Tüketiciye tavsiyemiz işi inşaat olan markalardan asla vazgeçmesinler işi inşaat olmayanların yaptığı yanlış uygulamalar kötü örnekler inşaat sektörüne zarar veriyor.

Kentsel Dönüşümde Başarılı Olmak Zorundayız

“Ordu ilimiz yatırım açısından olsun yeni inşaat projeleri açısından yeni arazi bulmakta zorlanıyoruz. Arazi sahipleri Ordu şehrinde yeni yaşam alanları ve yeni istihdamlar yeni yaşam alanlarının hayata geçmesi noktasında fedakâr olmak zorundalar. Kentsel dönüşümde istenilen ölçüye gelmemesinin nedeni süreç mahkemelik olmuş olmasıdır. Mutlaka kentsel dönüşümü başarıya ulaştırmak eski yapılardan yeni yaşam alanları ortaya çıkarmalıyız.” Sakine Gürsoy/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar