Toksöz Grup, İspanya'nın Ünlü Meyve Suyu Üreticisini Satın Aldı

Dünya markası artık bir Türk firmasının

info@karadenizekonomi.com / 27.05.2015

Toksöz Grup, İspanya'nın Ünlü Meyve Suyu Üreticisini Satın Aldı

Toksöz Grup, İtalyan çikolata markası Pernigotti’nin ardından, şimdi de İspanya’nın yüzde yüz doğal meyve suyu üretiminde lider olan Zumos Palma’yı bünyesine kattı.


Sanset Gıda ile Tadelle, Sarelle, Sagra, Gol, L’era Fresca markalarıyla gıda; Sanovel ile ilaç sektöründe faaliyet gösteren Toksöz Grup, İspanyol markası Zumosol’ün sahibi olan Zumos Palma’yı Pascual Grup’tan satın aldı. Gıda, ilaç ve enerji alanında faaliyet gösteren Toksöz Grup, İtalyan çikolata markası 

Pernigotti’nin ardından, şimdi de İspanya’nın yüzde yüz doğal meyve suyu üretiminde lider üreticilerinden Zumos Palma’yı bünyesine kattı. Toksöz Grup, böylece çikolata ve dondurma sektörlerinin ardından, meyve suyu ile içecek pazarına da adım atmış oldu.

YENİ FABRİKALARINI İNCELEDİLER

Zomosol meyve sularını bu yıl piyasaya süren Sanset Gıda A.Ş. yurt dışında İspanya’da aldığı fabrikaya, üst düzey yöneticilerini ziyaret amaçlı götürdü. Ordu’dan Sanset Gıda Şube Müdürü Teoman Önsel’in de aralarında bulunduğu ekip, konsantre olmayan saf meyve sularının yapıldığı fabrikayı gezdiler. Ürün gamına (yelpazesine) yeni bir açılım yapan Sanset Gıda A.Ş. doğallık anlayışını sağlıklı meyve suları ile de tüketicilerin kullanımına sunmuş oldu.


MEYVE BAHÇELERİ DE VAR

Toksöz, Zumos Palma’nın Cordoba’da bulunan Palma del Rio tesislerinde, Zumosol meyve sularının yüksek kalitede üretimi ve birçok noktaya ulaşması için çalışmalarını sürdürüyor. Zumos Palma’nın İspanya’nın en iyi meyvelerinin yetiştiği Andalucia’da meyve bahçeleri bulunuyor. Gün boyu izlenen meyve bahçelerinin ürünleri, son teknolojiyle donatılmış, 40 bin metrekare büyüklükteki tesislerde işleniyor. Meyve suyu işleme büyüklüğü açısından Avrupa’da üçüncü sırada bulunan Zumos Palma, yılda 200 milyon litre üretim kapasitesine sahip özelliğiyle de tanınıyor.

PİYASAYA TEKRAR GİRİYOR

Teoman Önsel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, piyasadan çekilen Zumosol meyve suyunun Sanset ile birlikte tekrar piyasaya gireceğini söyledi. Önsel, “Bu meyve suyu tesisleri İspanya’nın Endülüs Eyaletinde Cordoba’dadır. Tesislerin çok farklı ürün çeşitleri vardır. Bu ürünler konsantre değil, gerçek sıkılmış meyve sularıdır. Bu nedenle yüksek bir damak lezzeti vardır ve son derece sağlıklı ürünlerdir. Piyasadan çekilen Zumosol meyve suyunun, tekrar bizim sayemizde piyasaya ayni kalitede sürülmüş olmasından İspanyolların da memnun kaldıklarını ifade etmek isterim” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar