‘’Toprak numunelerinizi analiz ettirin’’

Trabzon’da Toprak Analiz Laboratuvarında, toprak numuneleri analiz edilerek ve çiftçilere gübre tavsiyesinde bulunuluyor.

info@karadenizekonomi.com / 23.10.2019

‘’Toprak numunelerinizi analiz ettirin’’

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin, Ortahisar ilçesi Yalıncak Mahallesi’nde bulunan Toprak Analiz Laboratuvarında, toprak numuneleri analiz edilerek ve çiftçilere gübre tavsiyesinde bulunuluyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen toprak verimlilik analizleri; toprak reaksiyonu, toplam tuz, bünye, organik madde, fosfor, potasyum ve kireç tahlillerinin titizlikle yapıldığı laboratuvarda bugüne kadar yapılan tahliller, uzman ziraat mühendislerince değerlendirilerek “Trabzon İli 2019 yılı Toprak Verimlilik Raporu” hazırlandı. Buna göre; Trabzon’da analizi yapılan tarım topraklarında yüzde 80,88 kireç miktarının, yüzde 65,27 organik madde miktarının, yüzde 32,09 fosfor miktarının ve yüzde 15,84 potasyum miktarlarının normalden düşük olduğu görüldü.

Tüm çiftçilerin Toprak Analiz Laboratuvarından yararlanmasını istediklerini ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Yapılan analizlerin tümü değerlendirilerek uzman ziraat mühendislerince hazırlanan rapora göre, yanlış gübre kullanımı verimi düşürdüğü gibi topraklarımıza zarar vermektedir. Bu nedenle çiftçilerimizin bu hizmetimizden yararlanarak, ortaya çıkacak sonuca göre gübreleme yapmaları hem ekonomileri hem de insan ve çevre sağlığı için önem taşımaktadır. Çiftçilerimizin toprak numunelerini Yalıncak’ta bulunan laboratuvarımıza getirerek analiz yaptırmalarını, analiz sonucunda ifade edilen önerilere göre gübreleme ya da kireç takviyesinde bulunmalarını özellikle rica ediyorum” diye konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar