Trabzon’a yılda 17 milyon liralık nakit akışı
‘’Turizm noktasında Trabzon’a ilk gelen kruvaziyer gemilerini törenle karşılıyoruz.170 çalışanla Trabzon'a yılda 17 milyon liralık nakit akışı sağlıyoruz.’’
info@karadenizekonomi.com / 11.12.2019
Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Muzaffer Ermiş ile bir araya gelen Zorluoğlu, Trabzon Limanı'nın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Bu noktada kapasitenin artırılmasından tutun da daha iyi işletilmesine ve daha çok sevkiyat noktasında işlev görmesine kadar oluşabilecek sorunların çözümünde her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını dile getiren Zorluoğlu, ‘’Gelen misafirleri memnun etmeli ve gittiklerinde reklamımızı yapmalarını sağlamalıyız. 2021-2022 uzak bir gelecek değil. Bu alana şehir olarak eğilmeliyiz ve gemilerin gelmesi noktasında geçmişteki 20'li sayıları yakalamalıyız. Sümela Manastırı şu anda UNESCO'nun geçici miras listesinde. Mühim olan kalıcı miras listesine girmek ve bu ancak şehrin ortak çalışması ile yapılabilir. Kültür ve Turizm Bakanımızla da konuştum ve kalıcı miras listesine girmek için bir çalışma yapmak istediğimizi söyledim. Bugüne kadar düşünülmesi gereken bir durumdu. Başarabilirsek muhteşem bir iş yapmış olacağız’’ şeklinde konuştu.
‘’Trabzon’a yılda 17 milyon liralık nakit akışı sağlıyoruz’’
170 çalışanla Trabzon'a yılda 17 milyon liralık nakit akışı sağladıklarını ifade eden Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, ‘’Turizm noktasında da şehrimize ilk gelen kruvaziyer gemileri törenle karşılıyoruz. Bize gelen kruvaziyer gemileri İstanbul'dan kalktığı için Galataport'ta süren çalışmalar nedeniyle sayıda bir azalma olsa da projenin tamamlanmasının ardından faaliyetlerin eskisi gibi süreceğine inanıyoruz. 2021-2022'de Galataport açılınca faaliyetlerimiz artacaktır’’ diye konuştu.