Trabzon’da turizmden 313 milyon dolar gelir elde edildi

Trabzon'da turizm sayesinde bu yıl yaklaşık 313 milyon dolar gelir elde edildi.

info@karadenizekonomi.com / 30.10.2019

Trabzon’da turizmden 313 milyon dolar gelir elde edildi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan, restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi projelerinin tamamlanmasının ardından 25 Mayıs'ta ziyarete açıldı. Yerli ve yabancı turistler, görkemli yapıya yoğun ilgi gösteriyor. Maliyeti yaklaşık 40 milyon lira olan çalışmaların ikinci etabı ise devam ediyor. Sümela Manastırı'nın tamamının 2020'de ziyarete açılması planlanıyor.  Sümela Manastırı, ziyarete açılmasından 30 Eylül'e kadar olan yaklaşık 4 aylık dönemde 220 bin kişiyi ağırladı. Manastırı yılsonuna kadar 300 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

‘’Hava yoluyla 662 bin turist geldi’’

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin 4 bin yıllık tarihi, kültürü ve doğasıyla dikkati çeken şehri Trabzon'a bu yılın ocak-eylül döneminde hava yolunu kullanarak gelen turist sayısı 622 bine ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 artan bu rakamın, yılsonuna kadar 650-700 bine ulaşacağı tahmin ediliyor. Trabzon'da turizm sayesinde bu yıl yaklaşık 313 milyon dolar gelir elde edildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar