Turcell'den Ordu'ya Bilim Desteği

Güler''Burada önemli olan çocuklarımıza bir vizyon kazandırmaktır.''

info@karadenizekonomi.com / 26.10.2015

Turcell'den Ordu'ya Bilim Desteği

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi M.Hilmi Güler, 2012 yılında kendi adıyla kurulan ‘Dr. M.Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi’ni ziyaret etti.

2012 yılında açılışını gerçekleştirdiği ‘Dr.M.Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi’ni ziyaretinde Müdür Muzaffer Yiğit ve öğretmenler tarafından karşılanan Hilmi Güler, okulun tüm sınıflarını gezdi. Gezdiği sınıflarda öğrencilerle sohbet eden, onların müzik eğitimi ve bilimsel deneylerini yakından inceleyen Güler, daha sonra okulun konferans salonunda öğretmenlerle biraraya geldi.
Güler, Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Turkcell’de eğitim çalışmalarına katkı için ‘Turkcell Akademi’ kurulduğunu belirtti. Bu amaçla Bilim Sanat Merkezi’ne her türlü desteği vereceklerini belirten Güler, okula 300 adet bilimsel deney seti gönderdiklerini belirtti. Güler, “Gönderdiğimiz bilimsel deneylerle öğrencilerimiz TÜBİTAK’ta nasıl deneyler yapılıyorsa burada da aynı deneyleri yapabilecekler. Burada kimya deneylerinden manyetik alan deneylerine, motor deneylerinden yeni icatlara kadar her deney ve araştırma yapılabilecek. Burada önemli olan çocuklarımıza bir vizyon kazandırmaktır. Yani kafalarında düşündükleri bilimsel bir konuyu uygulamaya koymaktır. Bu vizyonu oluşturalım,çocuklarımızı yetiştirelim. Bırakın yapsınlar, döksünler, kırsınlar ama yaptıkça yeni beceriler kazanacaktır. Mesela bir teleskopu artık satın almak yerine burada yapalım,hesap makinesini burada yapalım. Bunları yaparsak buraya Türkiye’de bir numara yapabiliriz” dedi.
Güler, burada öğretmenlerle bir süre sohbet ederek onları dinledi. Güler daha sonra öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar