Turizmin 500 alt sektörle etkileşimi var

Turizm deyip geçmeyin. Sektörün neredeyse 500 alt sektörle doğrudan ve dolaylı bağlantısı var. Etkileşim halinde olunan sektörler ciddi yatırım ve beklentileri ile turizme hayat veriyor.

info@karadenizekonomi.com / 14.08.2019

Turizmin 500 alt sektörle etkileşimi var

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz Karadeniz Bölgesi’nde yayla ve turistik merkezlere yakınlığının yanı sıra mutfak, servis ve kat hizmetleri ile farkını ortaya koyan Hotel New Jasmin’de hem tatil, hem iş konsepti ile konaklamak misafirlere büyük keyif veriyor. İşini severek yapan, ekip çalışmasından güzel örnekler sunan tesis doğanın sunduğu tüm avantajları sonuna kadar kullanıyor.Hotel New Jasmin’in 50 kişiden 250 kişiye kadar her türlü organizasyona uygun toplantı ve konferans salonları mevcut. Tesis, seçkin Türk mutfağı lezzetlerini yöresel tatların sunulduğu menüleri ile birleştirerek özel davet ve düğün organizasyonları için de uygun özellikler sunuyor.

Uçak seferlerinin artırılması gerek

Farklı restoran seçenekleri, modern alt yapısı ile 300 kişilik gece kulübü, açık havuz, plaj, squash salonu, fitnesscenter, türkhamamı, sauna, masaj salonu gibi aktiviteleri içinde barındıran işletmenin Genel Müdürü Erdem Demir yaptığımız sohbette hem tesisi hem bölge turizmini hem de sektörün sorunlarını konuştuk. 85 odalı işletmede 176 yatak kapasitesi ile bölge turizmine hizmet verdiklerini belirten Demir, “Çok güzel bir lokasyondayız ama altyapıda giderilmesi gereken eksikliklerimiz var. Henüz az bilinen bir destinasyondayız. Büyük sanayi tesislerinin olmadığı şehrimizde turizmin gelişimi anlamında yapılması gereken o kadar çok şey var ki. Turizm deyip geçmeyin. Sektörün neredeyse 500 sektörle doğrudan ve dolaylı bağlantısı var. Bu çok önemli bir rakam. Sadece konaklama tesisi değiliz. Restoranından sebze meyvesine, mobilyasından ulaşımına yaklaşık 500 alt sektörle etkileşim halindeyiz ve birbirimize hayat veriyoruz. Dolayısıyla ciddi yatırımların ve beklentilerin oluştuğu bir sektörüz. Bu anlamda bölgeye gerçekleşen uçak seferlerinin sayısının artması gerekirken azaltılmasını anlamakta zorlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bu mirası tüm dünyaya tanıtmalıyız

Hemen karşılarında bulunan Doğu Karadeniz'in insan yaşayabilen tek adası olan Giresun Adası'nın, doğa ve tarih turizminin yanı sıra spor ile sanat etkinlikleriyle turizmcilere sunulması gerektiğinin de altını çizen Demir, “Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Giresun Adası, Bizans mezarları, tarihi surlar, manastır harabesi, şapel gibi tarihi buluntuları barındırıyor. Bunların yanında savaşçı Amazon kadınlarının yaşadığı ve Herkül'ün altın postu aramak için adaya gelmesi gibi mitolojik hikâyeler de ön plana çıkıyor. Ayrıca, Giresun Kalesi, Zeytinlik Mahallesi, Şebinkarahisar’daki Meryem Ana manastırı, Mavigölve Kuzalan Şelalesi diğer zenginliklerimizdir. İşte bu noktada biz turizmcilere düşen bu mirası tüm dünyaya tanıtmak olmalıdır” dedi.  REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar