Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği sorunların çözümü için düğmeye bastı

Heyet kurulacak

info@karadenizekonomi.com / 29.05.2015

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği sorunların çözümü için düğmeye bastı

‘Türkiye Arıcılığı Bal Eylem Planı Çalışmaları’ tamamladı. Birlik, eylem planına göre arı ve arı ürünlerinin çoğaltılmasına yönelik çalışmalar başlatacak. 

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından başlatılan ‘Türkiye Arıcılığı Bal Eylem Planı Çalışmaları’ sonuçlandı. Dünyada ve Türkiye’deki mevcut arıcılığın durumunun ele alındığı eylem planında arı ve arı ürünlerinin çoğaltılmasına dikkat çekildi. Ayrıca eylem planının gerçekleştirilmesi öngörülen 

faaliyetler, “Arı ve arı ürünlerinin üretimi, denetimi, piyasaya arızı ile ilgili mevzuatın güncellenmesi ve yürürlüğe girmesi amacı kapsamında yapılacaklar, Uluslararası pazarda rekabet edebilecek, sürdürülebilir miktarda, fiyatta ve gıda güvenirliğine uygun standartlarda bal ve diğer arı ürünlerinin üretim ve tüketiminin sağlanması amacı kapsamında yapılacaklar ile arı ve arı ürünlerine yönelik denetim ve kontrol sisteminin daha etkin hale getirilmesi amacı kapsamında yapılacaklar” olarak 3 ana başlıkta toplandı.”

Heyet kurulacak
Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, eylem planıyla ilgili yaptığı açıklamada, en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Eylem planını takip edecek ve sürdürecek bir heyet oluşturulacağını kaydeden Aydın, “İlerleyen günlerde bir heyet oluşturularak, eylem planımızı en kısa zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz. Arıcılık sektöründeki yaşanan sorunların çözümü için düğmeye basacağız. İnşallah bu eylem planıyla birlikte arı ve arı ürünlerini ülkemizde çoğaltacağız” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar