Türkiye Fındık Sektöründe İhracatın Şampiyonu Oltan Gıda

Erdoğan"Sizler, dağlar ne kadar yüksek olursa olsun, yanından geçen bir yol buldunuz''

info@karadenizekonomi.com / 23.06.2015

Türkiye Fındık Sektöründe İhracatın Şampiyonu Oltan Gıda

-TİM’in ihracatın Şampiyonları Fındık ve Mamulleri’nde Oltan Gıda “2014’ün İhracatın Şampiyonu” ödülünü aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 2014 İhracatın Şampiyonları sektörlere göre ödüllendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende geçtiğimiz yılın rakamlarına göre 26 sektörde ilk 3 sırada yer alan firmalara plaketleri verildi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracatçıların hiç bir engel karşısında duraksamadığını ve herhangi bir sorunda da vakit kaybetmeden yeni pazarlara yöneldiğini vurguladı. Erdoğan, "Sizler, dağlar ne kadar yüksek olursa olsun, yanından geçen bir yol buldunuz. İnanıyorum ki, 2023 hedeflerinin amiral gemisi yine ihracatçılar olacak” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de, Türkiye'nin ihracata dayalı büyümeyi sağlayamaması halinde, milli bir büyüme gerçekleştirememiş olacağını söyledi. Bu bağlamda 2023 hedefi için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade eden Zeybekci, " Namerde değil, merde bile muhtaç olmayacak Türkiye'nin yolu büyüme ve ihracattan geçiyor” dedi.

Törende Fındık ve Mamulleri sektöründe ilk sırada yer alan Oltan Gıda Maddeleri İhr. ve İth. A.Ş adına ödülü Şükrü Güngör Köleoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan aldı. İkinci sıradaki Progıda Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş ile Balsu Gıda San. ve Tic. A.Ş’nin de ödülleri verildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar