Uslu''Felaketlerden medet ummamalıyız''

Ünye Ticaret Borsa Başkanı fındık sektörünü değerlendirdi

info@karadenizekonomi.com / 30.03.2016

Uslu''Felaketlerden medet ummamalıyız''

Ünye Ticaret Borsası başkanı Mustafa Uslu fındık sektöründe son dönemlerde yaşanan gelişmelere değerlendirerek’ ‘Dünya’nın en fazla fındık üreten ülkesi olarak fındıkta verim ve kaliteyi artırma konusunda bilimsel verilerden faydalanmalıyız’’ diyerek sektörde üreticinin güçlü olması için gerekli şartların oluşmasına dikkat çekti.

Uslu yaptığı konuşmasında üreticimiz eskiye oranla çok daha güçlüdür diyerek şu açıklamalarda bulundu.

‘’Hükümetimiz yaptığı destekleme ödemeleriyle üreticimize çok büyük destek olmuştur.Bizler sektör temsilcileri olarak küçük üreticinin daha fazla desteklenmesini istiyoruz.Bununla birlikte altyapısı sağlam bir Lisanslı depoculuk istiyoruz.Bu depolar oluşursa şayet, emanet fındıkların pazara gelmesi engellenecektir.Üretici malın gerçek sahibidir.Malına sahip çıkarsa herzaman para edecektir’ ‘dedi.

Son günlerde sektörde en çok konuşulan borsa fiyat belirler mi konusuna da değinen Uslu,‘’Fındıkta bilgi kirliliğinin önüne geçmeliyiz. Fındık fiyatı serbest piyasada oluşur.Dünyanın hiçbiryerinde fındık borsası fiyat belirleyici değildir.Borsalarımız tescil borsalarıdır’ ‘dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ordu’nun birçok ilçesinde etkili olan kar yağışı sebebi ile zirai don olayının bu yılda yaşanabilme ihtimaline karşı endişe duyulduğuna da dikkat çeken Uslu ‘’Bu durum karşısında üreticiyi rahatlatacak açıklama Tarım il müdürlükleri tarafından yapılacaktır.Doğrusuda budur, yorum yapmadan bu kurumların raporlarını beklemek en doğrusudur. Fındıkta Nisan ayı çıkana kadar böyle süreç her yıl yaşanacaktır.Donun veya kuraklığın olmasından medet ummak ülke ve bölge ekonomisine yapılmış büyük bir haksızlık olur. Büyük bir sektör olan fındık sektörünü felaketten medet umacak şekle sokmamalı günlük yaşamamalı bir sonraki seneyi de düşünmeliyiz’ ‘dedi

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar