Uslu''Fındığa müdahale yok''

TMO depo hazırlığında..

info@karadenizekonomi.com / 11.03.2016

Uslu''Fındığa müdahale yok''

Serbest piyasada 8-9 seviyelerine kadar düşen fındık fiyatlarının yeniden yükselmesi noktasında Toprak Mahsulleri Ofisi’nin(TMO)müdahale alımı yapıp yapmayacağı konusundaki tartışmalara açıklık getiren Ünye Ticaret Borsa Başkanı Mustafa Uslu, Fiskobirlik’in böyle bir alım yapmayacağını söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Toprak Mahsulleri Ofisi yetkililerinin üretici, Ziraat Odaları ve Ticaret Borsaları ile görüşmesi kimseyi yanıltmasın, söz konusu bir müdahale olmayacaktır diyerek şunları söyledi; ‘Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri piyasada sürekli temas ve görüşme halinde. Bu kapsamda da Ziraat Odaları ve Ticaret Borsaları ile görüşmekte. Bu temaslarda seneye herhangi bir depo açıldığı takdirde üretici depolara fındığını bırakır mı, emanete fındık getirir mi gibi soruların cevaplarını araştırıyorlar .TMO’nun bu anlamdaki araştırması müdahale alımı yapılacak tarzında bir algı yaratmasın. Zaten Sayın Faruk çelik müdahale alımın olmayacağını Trabzon’da ki toplantıda deklare etmişti’’dedi.

Fındıkta arz fazlası

Başkan Uslu, 2016 yılına stokla girdiklerini belirterek arz fazlası fındığın da yeni fındık sezonuna devredileceğini söyledi. ‘’Şuanda üreticiler de fiyatların yükseleceği beklentisi var ama ben fiyatların değişeceğini düşünmüyorum. Zaten borcu olan üreticiler fiyatlar ne kadar düşük olursa olsun fındığını bekletmeyerek pazara indireceklerdir. Hava muhalefetlerinin bundan sonraki seyri fındık ve üretici için çok önemlidir. Şuan üreticiler Mart ayı’nın geçmesini bekliyor. Kaldı ki bu ürünlerin hepsi satılmayacaktır en az 100 bin ton arz fazlası olacak ve seneye devredecektir’’diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar