VALENCİA FAHRİ KONSOLOSU ORDU'DA

Ordu ile Valencia arasında ticari bağlar güçleniyor..

info@karadenizekonomi.com / 5.06.2015

VALENCİA FAHRİ KONSOLOSU ORDU'DA

Türkiye’nin Valencia fahri konsolosu Sn. Adolfo Porcar RODİLLA ve yardımcısı Juan J. GALİANA ve Selda ASAN Ticaret ve Sanayi Odası ve yönetim kurulu başkanı Sn. Servet ŞAHİN’in misafiri olarak ilimize geldiler.

Daha önce bu görevi sürdüren babasından fahri konsolosluk görevini devrelan Sn. Rodilla ve ekibi Valimiz Sn. İrfan BALKANLIOĞLU ve Altınordu Belediye Başkanımız Sn. Engin TEKİNTAŞ’ıziyaret ederek iki ülke arasındaki dostluk, turizm ve ekonominin gelişmesi için her türlü görev ve hizmete hazır 

olduklarını belirttiler.

Tam bir Türkiye ve Türk hayranı olan fahri konsolos ve ekibi Ordu ili Valencia arasında ciddi bir ticari bir bağ kurulabileceğini ifade ettiler.

Bazı sanayi işletmelerini de ziyaret eden Sn. Rodilla Sanset Gıda ve Altaş Yağ Sanayi’nin imalat ve teknolojilerine hayran kaldıklarını belirterek Sagra çikolatalarının, fındık yağının ve çok beğendikleri ballı fındık ezmesinin İspanya pazarlarında bulunmasını ve bunun için de çaba göstereceklerini belirttiler.

Kurul yerleşkesi, Boztepe Ören Yeri ve bazı turistik bölgeleri de gezen ekip Ordu’daki doğal güzelliğe, yeşilin denizle ve doğayla uyumuna hayran kaldılar.

Ordu’nun sosyokültürel yaşamının çok modern bulan İspanya heyeti Ordu yemek kültürünün de çok gelişmiş ve yemeklerinin çok lezzetli olduklarını belirttiler.

4 Haziran Perşembe günü nostaljik sahil yolu üzerinden Yason ve Bolaman hattından hareketle Fatsa Ticaret ve Sanayi Odalarını Başkanımız Sn. Şahin ile birlikte ziyaret ettiler.

İspanya heyeti; bundan sonra Ordu’nun turizm ve ticari ateşesi gibi çalışacaklarını belirterek, İspanya ile ticaret yapan işadamlarımızın her an kendilerini arayabileceğini tüm hukuki sorunlarda ve pazar, ticari ortaklık ile arbitraj sorunlarında Ordu’lu işadamlarımıza her türlü desteği vereceğini belirttiler.

Kendisinin hukukçu olduğunu ve Valencia Ticaret Odası’nın arbitraj uzmanı olduğu belirten Sn. Rodilla çok sevdiği Türk dostlarına her türlü desteği vereceğini ifade etti. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar