Vedat Milor ile Tadı Damağımda program Çekimleri Tamamlandı
Vali İrfan Balkanlıoğlunun daveti üzerine Orduya gelen ve NTVde yayınlanan Tadı Damağımda program ekibi çekimlerini tamamladı.
info@karadenizekonomi.com / 6.04.2016
Ordunun turizmde bir marka şehir olması amacıyla başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından Orduya davet edilen ünlü yemek eleştirmeni, gurme Vedat Milor, 3 gün süresince Orduda çekimler gerçekleştirdi.
2009 yılında başlayan lezzet yolculuğunda, zengin coğrafyası sayesinde zenginleşen Türk mutfağının tatlarını, lokantacılık anlayışında varılan eksikleri ve
başarılarını kendi diliyle anlatan ve NTV ekranında Tadı Damağımda programını sunan Vedat Milor, Türkiye'nin en iyi restoranlarını geziyor, müthiş lezzetleri tadıyor ve değerlendiriyor.
Vedat Milor; Ordu İnsanı Çok Sıcak, Çok Samimi
Orduda gerçekleştirilen çekimler sonrası değerlendirmelerde bulunan ünlü yemek eleştirmeni, gurme Vedat Milor, Orduya ilk defa geliyorum. Ordu, bir yerde deniz, bir yerde vadiler, ormanlar, yeşillikler, şelaleler, hala bozulmamış doğal güzellikler ve çeşitli kültürlerin yaşadığı bir bölge. Onların izlerini gerek mimaride, gerek mutfakta görebiliyorsunuz. Şehrin küçük olması, sevimliliğini de kılıyor. Teleferik de ayrı bir güzellik katıyor Orduya. Boztepeden Orduya bakış muhteşem bir güzellik. Kabakdağıda gerçekten beni çok etkiledi. Ordu insanı çok sıcak, çok samimi diye konuştu.
Bu Güzel Şehri Tanıtma Çalışmaları İçin Sayın Valiye Çok Teşekkür Ediyorum
Milor, Ordu şehri hem gastronomik, hem kültürel açıdan bir inci. Bence bakir olması da, çok çeşitlilik olması da hem avantaj, hem de dezavantaj. Gelişmeye açarken şehrin bu güzel dokusunu da bozmamak gerekiyor. Sayın Vali İrfan Balkanlıoğlunun bu güzel il ile ilgili yapmış olduğu tanıtım faaliyetlerini medyadan ben de takip ettim ve Ordu ilgimi çekti. Bu güzel çalışmalarından dolayı kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Yapılan bu tanıtım çalışmaları Ordunun daha çok tanınmasına vesile olacaktır. Ben, en kısa zamanda ailemle bir tatil düşünüyorum bu güzel şehirde. Tabi ki, arkadaş ve dostlarıma da tavsiye edecek, mutlaka gelip görmelerini isteyeceğim dedi.
Orduda Otların Çeşitliliği ve Yemeğe Dönüştürülmesi İlgimi Çekti
Vedat Mılor, 3 gün süren çekimler boyunca Orduda çok değişik tadlar denedim. En çok ilgimi çeken buradaki otların, bitkilerin, sebzelerin çeşitliliği,
köklerinin yenmesi. Bunlar farklı biçimlerde sunuluyor. Kavurmaların her çeşidi var. Bunları her zaman tereyağla değil de, zeytinyağlı buharda pişirmiş olarak da sunulabilir. Şu anda dünya mutfağı bitki ve otlardan farklı yemekler üretmek üzerine. Ordu, balık ve deniz yönünden de zengin. Ayrıca, pidede var. Ordu mutfağı hem sağlıklı, hem de çeşitli yemekleri yemek mümkün. Bu şirin şehirden güzel izlenimlerle ayrılıyoruz diyerek , Vali Balkanlıoğluna teşekkürlerini sundu.
Ordu Çekimleri Mayıs Ayında Ekranlarda Olacak
Vedat Milor ile Tadı Damağımda programının Ordu bölümü, Mayıs ayında NTVde ekranlara gelecek.