Yaşamı Savunurken Öldürülen Dr Kamil Furtun İçin Tüm Ordu Yastay'dı.

Sağlık camiası Dr.Kamil Furtun için ayakta!

info@karadenizekonomi.com / 2.06.2015

Yaşamı Savunurken Öldürülen Dr Kamil Furtun İçin Tüm Ordu Yastay'dı.
Samsun'daki Doktor Cinayeti Kabadüz'de Kınandı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesinin ardından Kabadüz Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları basın açıklaması düzenleyerek saldırıyı kınadı.
Kabadüz Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde yapılan basın açıklamasında, “Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan meslektaşımız Opr. Dr. Kamil Furtun’u menfur bir saldırı sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” denildi.

Fatsa'da Sağlık Çalışanlarından Eylem

Fatsa Devlet Hastanesi Arslan Aydınlık Acil girişi önünde basın açıklaması düzenlendi. Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı İlçe Sağlık Müdürü Işıl 

Aralan yaptığı açıklamada, “İnsanımızın sağlığı için canla başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddete kimden nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. İnsan hayatına kast edilerek ortaya konulan bu korkunç olay bizlere ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır. Toplumun hemen her kesiminde yaşandığı gibi sağlık alanında bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya kalabilmekteyiz. Son dönemlerde sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin sıklığı artmış ve her geçen gün artmaktadır. Bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını yürekten diliyorum. Hayatını kaybeden meslektaşımız Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

Ordu Devlet Hastanesi  Doktorları Öldürülen Meslektaşları İçin Eylem Yaptı
Ordu’da görev yapan sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Opr. Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptı.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için Ordu’da doktorlar iş bırakma eylemi yaparak basın açıklaması düzenledi. Ordu Devlet Hastanesi önünde toplanan Sağlık-Sen üyeleri ile Eğitim, Araştırma Hastanesi önünde toplanan Ordu Tabip Odası Başkanlığı üyeleri ve birçok sağlık çalışanı Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için sloganlar atarak Ordu İl Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Sağlık Müdürlüğü önüne üzerinde ’Yastayız İsyandayız’ yazılı siyah çelenk bırakan sağlık çalışanları basın açıklaması düzenledi. Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun’un ölümünün tüm sağlık camiasını yasa boğduğunu söyleyen Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, "Bu saldırının toplumumuzu ne denli etkisi altına aldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yüreklerimizi dağlayan bu vahşice saldırıyı lanetliyor, en ağır cezaları almaları gerektiğini buradan ifade ediyoruz" dedi.

Medical Park'ta Dr. Furtun İçin Saygı Duruşu

Samsun’da dün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr.Kamil Furtun için Medical Park Ordu Hastanesi doktorları bir dakikalık saygı duruşunda bulunurken, poliklinik hizmetlerine yarım saat geç başladılar.

Hastane önünde düzenlenen basın açıklamasına Medical Park Ordu Hastanesi Mesul Müdürü Uzman Dr. Mehmet Sağra, Genel Müdür Murat Kalafat başta olmak üzere doktorlar ve çalışanlar katıldı. İlk olarak Opr. Dr. Kamil Furtun için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Burada bir açıklama yapan Medical Park Ordu Hastanesi Mesul Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Sağra, “Artık sözün bittiği yerdeyiz” dedi.
Sağra, “Son yıllarda sağlık çalışanlarına karşı ölümlere varan şiddet olayları artık son bulmalıdır. Bu şiddeti uygulayanlara karşı gerekli cezalar verilmeli, sağlık çalışanlarına karşı şiddete başvuranlara karşı yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Acımız çok büyük. Söyleyecek bir söz bulamıyorum. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar