Yatırımcılar Kapıda!

Ordu'ya Yatırımcı Akacak..

info@karadenizekonomi.com / 2.12.2015

Yatırımcılar Kapıda!

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, 3 bin yatırımcının Ordu’ya turizm tesisi kurmak için başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Son yıllarda yaptığı turizm hamlesiyle, büyük ivme kazanan Ordu’da, turizm sektörüne yatırım yapmak için yatırımcıların sayısı da her geçen gün artıyor. 

Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, bu yıl Ordu’ya 3 bin yatırımcının, otel ve konaklama tesisi yatırımı yapmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Toparlak, “İl genelinde ciddi oranda tesis yapmak isteyen yatırımcılar var. Şu anda müracaatçıların sayısı 3 bini buldu. Yapılacak olan yatırımlar ise genellikle konaklama üzerine yani bir kısmı otel inşa etmek istiyor, bir kısmı da konaklama tesisi yatırımı yapmak istiyor” dedi.

Yatırımlara destek verilecek

Yapılacak olan yatırımlara Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından destek verileceğini de belirten Toparlak, “İlimize yapılacak olan turizm yatırımları için TKDK, yatırımcılara yüzde 65 oranında bir destek sağlayacak. Bu destek IPARD 2 kapsamından sağlanacak. Muhtemelen aralık ayı içerisinden TKDK, IPARD 2’nin çağrısına çıkacak” diye konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar