Yeni Sezon 15 Ağustos'ta kendini belli eder

Düşük açıklanan fındık rekoltesinin ardından 10 lira seviyelerine çıkan fındık fiyatlarında belirsizlik hala devam ediyor. Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, fındık fiyatının 15 Ağustos’ta oluşmaya başlayacağını açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 3.08.2016

Yeni Sezon 15 Ağustos'ta kendini belli eder

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin fındık sektörüne ve fındık fiyatlarına olumsuz yansımadığını açıkladı. Yaşanan olaylara rağmen piyasaların dimdik ayakta durduğunu belirten Başkan Uslu, şu an için fındık piyasasını etkileyen bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Açıklamalarında fındık fiyatına da değinen Mustafa Uslu, “Bakanlığın açıklamış olduğu rekolte var ve milletimize helal olsun. Fiyat konusunda bir şey söyleyebilmek için öncelikle piyasaya malın nasıl ineceğini görmemiz gerekiyor. Şu an için bir şey söylemek için çok erken. Yeni sezon 15 Ağustos’ta kendini belli eder. Ağustos sonuna kadar da piyasalar daha çok oturmuş olur. Üreticinin ve piyasadaki alıcıların tepkisini görmemiz gerekiyor. Üreticinin ve piyasanın da kabul etmesi gereken bir fiyatın oluşması en büyük beklentimiz.” dedi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar