YEŞİL YOL PROJESİNE ÖDÜL
DOĞU KARADENİZ PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ (DOKAP) BAŞKANI EKREM YÜCE: YEŞİL YOL PROJESİ BÜYÜK BİR AZİMLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK
info@karadenizekonomi.com / 18.12.2015
Yapımı tartışmalara ve yer yer tepkilere neden olan 'Yeşil Yol Projesine Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı ödülü verildi.
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) Giresunun Piraziz ilçesindeki merkez binasında düzenlenen ödül töreninde TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov tarafından DOKAP Başkanı Ekrem Yüce'ye, 'Kültür Turizm' projeleri kategorisinde Kalkınma Bakanlığı DOKAP İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan 'Yeşil Yol Projesi'ne 'İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı' özel ödülü takdim edildi.
Konuyla ilgili DOKAP'ın Giresun'un Piraziz ilçesindeki merkezinde düzenlenen törende konuşan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi'nde orman
katliamının söz konusu olmadığını söyledi.
" 'SEN NE YAPIYORSUN' DİYE SORMADAN YAZIYORLAR"
"Sen ne yapıyorsun diye sormadan yazıyorlar" diyen Yüce, "Çok konuşulan adeta tanımadan, görmeden yapılan faaliyetlerimizi yerinde incelemeden ve gerçekten 'sen ne yapıyorsun' diye sormadan eline kalem alıp kendi hayallerini, kendi beynindeki düşüncelerini bu topluma çok farklı bir şekilde yansıtanların arasında yürümeye çalışıyoruz. Yeşil yol hiç de yazılan yazılarla bağlantısı olmayan bir yoldur. Yazılanlarla uzaktan ve yakından alakası yoktur. Yeşil yolda orman katliamı asla söz konusu değildir. Orman kesmek bizim işimiz değildir. Bununla ilgili yazılanlar ve yazılmak isteyenlerin gerçekten ne hedeflemek istediklerini anlamış değiliz. Ama Yeşil yol büyük bir azimle, büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyor" dedi.
MACARLAR 'YEŞİL YOL' PROJESİ'Nİ İNCELİYOR
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci ise, Macaristanlı gözlemci üyelerin katıldığı bir organizasyonda 'İpek Yolu Medeniyetleri' dergisini incelediklerini ve DOKAP'ın Yeşil Yol Projesi'ni gördüklerini dile getirdi. Demirci, "Biz de DOKAPı biraz anlatma fırsatı bulduk. Yılbaşına kadar olan bir dönemde bizi Macaristana davet ettiler. DOKAPın temsilcilerinden bir tanesi ile bu projenin bir modelini görüştük. Macaristanda uygulanıp, uygulanamayacağı yönünde fikir alışverişinde bulunmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.
KKTC'DEN SONRA GİRESUN ADASI'NA DA SU GÖTÜRÜLECEK
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci, Giresun Adası'nın su ve elektrik sorunlarıyla ilgili olarak ise "Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanımız Akif Özkaldı aynı zamanda Orman ve Su işleri Bakanlığında Müsteşar Yardımcılığı görevini yürütüyor. Kendileri bakanımızın verdiği bir görevden dolayı aramızda bulunamıyorlar ama kendileri şu müjdeyi size iletmemi istediler. Sayın Başkanımız 'Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 84 kilometre aşarak yerin 250-300 metre diplerinden Kuzey Kıbrısa su götürmüş bir teşkilat olarak Giresun Adası'na elbette su götürürüz' dediler" diye konuştu.