Yılmaz;Kentsel Dönüşüm İle Hem Çirkin Yapılaşma'yı Hemde İlimiz'in Tarihi'ni Ortaya Çıkaracak

Taşbaşı Mimari Yapısıyla Safranbolu'ya Benzeyecek

info@karadenizekonomi.com / 1.04.2015

Yılmaz;Kentsel Dönüşüm İle Hem Çirkin Yapılaşma'yı  Hemde İlimiz'in Tarihi'ni Ortaya Çıkaracak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Sahil boyu gezdiğinizde buraya nasıl ruhsat vermişler dediğiniz yerler varsa hepsini yıkacağız. Taşbaşı Mahallesi’ni tıpkı Safranbolu gibi yapacağız” dedi.

BİNALAR YIKILACAK
Başkan Yılmaz, “Sahil boyu gezdiğinizde buraya nasıl ruhsat vermişler dediğiniz yerler varsa hepsini yıkacağız. Şu adan bu binalar belirlendi. 

Arkadaşlarımızda bunun teknik çalışmalarına başladı. Orda tarihini yansıtan eski Vali Konağı var. Burası sahil kıyısından gözükmüyor. Şimdi konağı Büyükşehir Belediyesi bünyesine alıyoruz ve orayı orijinal bir şekilde restorasyonunu yapıyoruz. Bu alan aynen Safrabolu gibi olacak” diye konuştu.

TARİHİ KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ
Başkan Yılmaz, tarihi kimliği ortaya çıkartmak için çalışmaların devam edeceğini belirterek, “Bu tarihi yapılar ilimizin bir kimliğidir. Bu kimliğin, tarihin ve kültürün ortaya çıkması lazımdır. Bunun için de hep birlikte çalışacağız. Bu tarihi sadece Altınordu’da değil, diğer ilçelerimizde de uygulayacağız. İlimize gelen turistlerin Ordu’nun tarihi yapılarının görmesini istiyoruz. Bunun için ilimizin tarihi kimliğini ortaya çıkaracağız” ifadelerinde bulundu.

BAMBAŞKA BİR ORDU ÇIKACAK
Yapılacak olan projelerle Ordu’nun bambaşka bir şehir olacağını kaydeden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz göreve geldiğimiz günden bugüne ilimizde büyük projelere imza attık. Bunun başında kentsel dönüşüm projesi geliyor. Biz bu projeyle hem çirkin yapılaşmayı hem de ilimizin tarihini ortaya çıkaracağız.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar