Yılmaz''Halk Tedes'ten Memnun''

TEDES Ulusalın Gündemindeydi..

info@karadenizekonomi.com / 30.12.2015

Yılmaz''Halk Tedes'ten Memnun''

Karadeniz Sahil Yolu üzerinde Ordu geçişlerinde uygulanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’ne yakalanarak hız ihlali yaptığı belirlenen gerek haber ajansları ve ulusal tv’ler gerekse sosyal medya vasıtasıyla aldıkları hız cezalarını haksız göstermeye çalışanların iddiaları belgelerle çürütüldü.

Karadeniz Sahil Yolu Ordu şehir içi geçişinde 18 Kasım 2015 tarihinden itibaren faaliyete giren, alt yapısı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 

hazırlanan ve halen Emniyet Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan TEDES, 19 kule radar cihazı ile 11 araç plaka tanıma sistemi ışık ve hız ihlallerini görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit ediyor. Tespit edilen ihlaller ise sürücülere ceza olarak yansıyor. TEDES kapsamında hız sınırı şehir içinde 70 km, şehir dışında 110 km, tünellerde de 80 kilometre olarak uygulanıyor.

BELGELER “HIZ İHLALİ” DİYOR

Ordulular TEDES’in faaliyete girmesinden bu yana memnuniyetlerini her fırsatta dile getirirken, özellikle çevre illerden geçiş yapan ve sahil yolunu kullanan sürücülerin kırmızı ışık ve hız ihlali sınırlarını aştığı gözlendi. Son günlerde başta Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve biri Rizeli diğeri Samsunlu iki sürücünün haber ajanslarını, sosyal medya vasıtasıyla kamuoyunu yanlış yönlendirdikleri belgelerle ortaya çıktı.

MAÇKA BELEDİYE BAŞKANI HIZ MERAKLISI ÇIKTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu kişilerin iddialarını belgelerle çürüttü. Söz konusu kişilerin daha önce hız ihlalleri sebebiyle birçok kez trafik cezası aldığı belirlendi. Buna göre Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın 61 RE 555 plakalı otomobili ile daha önce Fatsa’da 30 Nisan 2015 tarihinde 70 km olan hız sınırını 86 km ile, 4 Kasım 2015 tarihinde Samsun’da yine 70 km olan hız sınırını 159 km ile, aynı gün Çorum-Sungurlu’da 138 km ile, yine 6 Kasım 2015 tarihinde ise Samsun’da hız sınırını 92 km ile aştığı ortaya çıktı. Başkan Koçhan’ın bu hız aşımları sebebiyle toplam 1.160 TL ceza ödediği belirlendi.

AYAĞINI GAZ PEDALINDAN ÇEKMEMİŞ

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın TEDES’in faaliyete girmesinin ardından Ordu’dan 28 Kasım 2015 tarihinde geçiş yaparken hız sınırı 70 km olan güzergahta 107 km, 110 km hız sınırı olan tüneler bölgesinde 136 km ile, Fatsa-Otogar mevkiinde 81 km ile, yine Fatsa-Sanayi mevkiinde 100 km ile, Ünye Sanayi mevkiinde 78 km ile, Fatsa Liman mevkiinde 100 km ile, Nefise Akçelik Tüneli içinde 111 km ile ve Ordu Üniversitesi mevkiinde 85 km ile hız aşımı yaptığı belirlendi. Başkan Koçhan’a bu hız aşımları sebebiyle Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü tarafından toplam 2.320 TL ceza kesildi.

RİZELİ VATANDAŞ, HEM TEDES’E HEM DE RADARA YAKALANMIŞ

Haber ajansları ve ulusal tv’lere çıkarak kendisine haksız ceza kesildiğini iddia eden Rizeli Ahmet İpek’in 34 KMT 62 plakalı otomobiliyle Ordu sahil yolundan geçerken hem TEDES’e hem de Emniyet Müdürlüğüne ait radar aracına yakalandığı ortaya çıktı. Ahmet İpek’in daha önce 13 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da 80 km ile hız ihlali yaparak 189 TL ceza yediği ortaya çıktı. Yine Ahmet İpek’in 25 Kasım 2015 tarihinde Ordu’dan geçerken 70 km hız sınırı olan Fatsa-Liman mevkiinde 90 km, Fatsa-Liman kavşağında 78 km, Fatsa-Cumhuriyet Meydanı kavşağında 86 km, Fatsa-Aybastı kavşağında 81 km ve Altınordu Kirazlimanı mevkiinde 83 km ile hız aşımı yaptığı belirlendi.

Aynı kişinin 26 Kasım 2015 tarihinde ise Altınordu-Şenocak Gıda mevkiinde 96 km, Liman mevkiinde 108 km ve Fatsa-Sanayi mevkiinde 117 km ile hız sınırını oldukça aştığı, ayrıca Fatsa’da polis radar aracına yakalanarak 110 km ile gitmesi gereken güzergahta 128 km ile gittiği ve bunların sonucunda Emniyet Müdürlüğü tarafından kendisine toplam 3.076 TL ceza kesildiği açıklandı.

SAMSUNLU VATANDAŞTA HIZ TUTKUNU ÇIKTI

Bu arada yine ulusal tv’lere çıkarak TEDES cezalarını eleştiren Samsunlu Onur Topal’ın 55 KR 372 plakalı Panelvan minibüsü ile eylül ve aralık aylarında Samsun, İstanbul ve Terme’de 3 kez hız sınırı ihlalinden ceza aldığı belirlendi. Onur Topal’ın 18 Kasım 2015’te 70 km hız sınırının olduğu Ünye’de 83 km, Altınordu’da 79 km, Nefise Akçelik Tüneli’nde 110 km, Fatsa’da 96 km ile hız ihlali yaptığı, 22 Kasım 2015’te Altınordu ilçesinde 89 km, 25 Kasım 2015’te yine Altınordu ilçesinin iki noktasında 91 ve 94 km, 30 Kasım 2015’te Altınordu’da 78 km ve 2 Aralık 2015’te 90 km ile hız ihlali yaptığı ve bu ihlallerin sonucunda Emniyet Müdürlüğü tarafından 3.115 TL trafik cezası kesildiği kaydedildi.

TAM BİR KARA PROPAGANDA

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, söz konusu kişilerin basın ve medya yoluyla olayı saptırmalarına sert tepki gösterdi. Başkan Yılmaz CNN TÜRK kanalında yaptığı açıklamada; “Bazı kesimlerce bilinçli olarak, kara propaganda yürütülüyor. Bizim için önemli olan vatandaşın can ve mal güvenliğidir, bu medeniyetin gereğidir. Avrupa’da bütün illerde uygulanan bir sistem olan TEDES, faaliyete geçtiği günden bu yana yani 48 gündür Karadeniz Sahil Yolu’nda ölümlü ve yaralamalı trafik kazası yok, korna sesi yok, makas atma yok, çarpma yok ve dolayısıyla kaza yok. Adam Fatsa ilçesini bir dakikada geçmiş, ben neden ceza yedim diyor. Sen vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit edemezsin. Yavaş ve kurallara uygun gidersen TEDES sana ceza yazmaz. Maçka Belediye Başkanı nisan ayında, Fatsa’da radara yakalanmış. Kasım ayında Samsun’da ve Sungurlu’da 70 km ile gitmesi gereken yerde 159 km ile radara girmiş. 70 km ile gitmesi gereken yerde 138 km ile radara girmiş. Tam bir trafik canavarı. Maçka Belediye Başkanı ve Rizeli vatandaş, hem trafik canavarı hem de medyada kendilerini sempatik göstermeye çalışıyorlar” diye konuştu.

ORDULU HEMŞEHRİLERİMİZ MEMNUN

Orduluların TEDES uygulamasından memnun olduğunu dile getiren Başkan Enver Yılmaz; “TEDES’le ilgili eleştirilere bakıldığında Samsun, Trabzon ve Rize’den olup Ordulu hemşehrilerimiz bu uygulamadan son derece memnunlar. Ordu Şoförler Cemiyeti, kamyoncular, taksiciler, minibüsçüler, servisçiler geldiler ve bana teşekkür ettiler. Bu radarların nereye koyulacağına biz karar vermiyoruz, Emniyet Genel Müdürlüğü karar veriyor. Bu uygulamanın sahibi Emniyet Genel Müdürlüğüdür. Bizim yerel yöneticiler olarak bu uygulamayla ilgili ilin belirli noktalarına ilişkin sadece tavsiyelerimiz alındı. Ordulu hemşehrilerimiz bu uygulamadan memnunlar. Trafik canavarlarına karşı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği için kesinlikle taviz yok ” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar