Ziraat Odaları Ordu Koordinasyon Başkanı:''İçimiz Rahat ,Kimse Endişelenmesin''

''Bundan sonrasında da çok aşırı soğuklar olmadığı sürece ürün kaybı olmayacaktır''

info@karadenizekonomi.com / 6.04.2015

Ziraat Odaları Ordu Koordinasyon Başkanı:''İçimiz Rahat ,Kimse Endişelenmesin''

Ordu’da geçtiğimiz yıl 30 Mart tarihinde yaşanan don afeti nedeniyle eli yüreğinde gezen fındık üretici, Ziraat Odaları Ordu Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan dan gelen haberle rahatladı.

2014 yılı don hadisesi nedeniyle  yüksek miktarda ürün kaybı yaşayan Fındık üreticisi, yeni sezon öncesi hava şartlarının olumlu yönde seyretmesi üzerine rahatladı.

Ziraat Odaları Ordu Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, yaptığı açıklamada ''Geçen yıl kötü bir sezon geçiren fındık üreticisini'nin bu yıl fındıktan beklentisi yüksek ama aynı zaman da da endişeli''diyerek son günlerde hava şartları'nın olumsuz gitmesiyle birlikte olası bir  don hadisesine dikkat çekerek şunları söyledi.

Fındık sektöründe olan herkes  son dönem de  yaşanan kar yağışı nedeniyle gergin bir bekleyişe girdiklerini ama son yaşanan soğuk hava olayları'nın herhangi bir don hadisesi yaşatmaması'nın sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:'' İçimiz rahat,mevsimler gayet güzel gidiyor,fındık tomurcukları yeni yeni kendini göstermeye başladı.Bundan sonrasında da çok aşırı soğuklar olmadığı sürece ürün kaybı olmayacaktır''şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar