Temel gıdada KDV yüzde 1'e indi
KDV Sistemini Sadeleştirme Programı kapsamında, temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV yüzde 1'e düşürüldü. Erdoğan, "Yüzde 7’lik indirim anlamına gelen bu indirimin aynısını sektörden de bekliyoruz" dedi.
info@karadenizekonomi.com / 14.02.2022
Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'na canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KDV düzenlemesini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KDV Sistemini Sadeleştirme Program kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indirdiklerini açıkladı.
KDV'si yüzde 1'e inen ürünlerin enflasyon sepetinde ciddi bir ağırlığa sahip olduğunu kaydeden Erdoğan, "Gıda ürünlerinde yüzde 7’lik indirim anlamına geliyor. Sektörden de yüzde 7 indirim bekliyoruz" dedi.
Çok Okunanlar
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2025-12-06 09:12
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 200 TL |
| GİRESUN | 283,00 TL |
| ORDU | 283,50 TL |
| DÜZCE | 283,50 TL |



