Ulusal Fındık Konseyi 2024 fındık rekoltesini açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı tahmini fındık rekoltesinin açıklanması görevini Ulusal Fındık Konseyi'ne devretti.

info@karadenizekonomi.com / 18.07.2024

Ulusal Fındık Konseyi 2024 fındık rekoltesini açıkladı

Konsey Başkanı Hamza Bölük, "Üretici, tüccar, sanayici, ihracatçı, araştırma kuruluşları ve devlet gibi tüm sektör paydaşlarını bünyemizde barındırarak bu önemli görevi başarıyla yerine getirdik," dedi. Bölük, "Ürün konseylerinin tarım piyasalarında politika geliştirmeleri ve etkin görev yürütmeleri adına bu adımı olumlu karşılıyoruz," ifadelerini kullanarak, Tarım ve Orman Bakanlığı'na ürün konseylerinin daha etkin görev yapmasına yönelik bakış açıları ve desteklerinden ötürü teşekkür ettiklerini belirtti.

2024 Yılı Fındık Rekoltesinde %14 Artış Bekleniyor

Hamza Bölük, "2023 yılında 650 bin ton olan tahmini fındık rekoltesinin, 2024 yılında %14 artış göstererek 738.931 ton olarak gerçekleşeceğini öngörüyoruz," dedi. Bölük, "Fındık Rekolte Tahmin Komisyonlarında yer alan tüm üyeler, tespit çalışmalarının sonuçlarını imzalayarak bu tahmini belirledi," diye ekledi.

16 İlde Yoğun Çalışmalar Yapıldı

Fındık üretiminin yapıldığı 16 ilde, İl Tarım ve Orman Müdürlükleri koordinasyonunda yürütülen rekolte tahmin çalışmalarına üniversiteler, araştırma enstitüleri, TMO, Fiskobirlik, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birlikleri, Ulusal Fındık Konseyi ve Ziraat odaları gibi çeşitli kurum temsilcilerinin katıldığını belirten Bölük, "Bu çalışmaların koordineli ve yoğun bir şekilde yürütüldüğünü," ifade etti.

Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü'nün Metodolojisi Uygulandı

Rekolte tahmin çalışmalarının, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü'nün belirlediği metodoloji doğrultusunda, geçmişten bu yana belirlenen fındık bahçelerinde yapılan çotanak sayımlarına dayalı hesaplamalar ve gözlemler sonucunda gerçekleştirildiğini belirten Hamza Bölük, "Bu metodolojinin doğruluğunu ve güvenilirliğini," vurguladı.

Bereketli Bir Yıl Temennisi

Hamza Bölük, "Belirlenen bu rekolte çalışmasının başta üreticiler olmak üzere tüm fındık sektörüne, ülkemize ve milletimize bol ve bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyoruz," dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar