Dev Destek Paketi Açıldı: Giresun Yatırımcıların Yeni Rotası

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı” kapsamında Türkiye genelinde başlatılan yatırım destek süreci hız kazanırken, Giresun da bu kapsamda öne çıkan iller arasında yer aldı.

info@karadenizekonomi.com / 27.04.2026

Dev Destek Paketi Açıldı: Giresun Yatırımcıların Yeni Rotası

Programla birlikte yatırımcılara 301 milyon TL’ye kadar destek, vergi avantajları ve SGK teşvikleri sunulurken; üretim, istihdam ve ihracat kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Giresun’un mevcut potansiyeli ve son yıllardaki performansıyla, yeni teşviklerle birlikte daha güçlü bir yatırım merkezi haline gelmesi amaçlanıyor.

“Teknoloji yatırımları için kırılma noktası”

Precodi Simülasyon ve Oyun (Precodi VR-AR Eğitim Simülasyon ve Reklamcılık) Genel Müdürü Remzi Turgay Cömert, programın özellikle teknoloji odaklı yatırımlar açısından önemli bir eşik oluşturduğunu belirterek, “Bu teşvikler, yazılım, simülasyon ve oyun geliştirme gibi yüksek katma değerli alanların da yatırım radarına girmesini sağlayacak. Sadece Giresun’dan değil, şehir dışından da yatırımcıların bölgeye yönelmesini bekliyoruz” dedi. Cömert, teknopark yapılanmalarıyla birlikte Giresun’un “niş teknoloji üretim merkezi” olma potansiyeline dikkat çekti.

KOBİ’ler için destekler önemli ancak yeterli değil

Vergi avantajları ve finansal desteklerin önemli olduğunu vurgulayan Cömert, teknoloji geliştiren şirketler açısından nitelikli insan kaynağı ve güçlü altyapının belirleyici olduğuna işaret etti. Özellikle Ar-Ge süreçlerinde sürdürülebilir desteklerin kritik rol oynadığını ifade eden Cömert, DOKAP kapsamında sunulan mentörlük ve eğitim desteklerinin de girişimcilik ekosistemine katkı sağladığını söyledi.

Program kapsamında turizm, fındık işleme ve makine üretimi gibi sektörlerin öncelikli alanlar arasında yer aldığına dikkat çeken sektör temsilcileri, bu adımların Giresun ekonomisine önemli bir ivme kazandıracağını değerlendiriyor. Uzmanlara göre, teşviklerle birlikte bölgedeki şirketlerin kendi uzmanlık alanları doğrultusunda yeni yatırım alanlarına yönelmesi bekleniyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar