Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddete Karşı Mücadele: Klinik Psikolog Serra Külünkoğlu’ndan Önemli Çağrı

Kadın cinayetleri ve çocuk istismarlarının artış göstermesiyle birlikte, bu konuda farkındalık yaratma ve toplumsal duyarlılığı artırma çağrıları giderek artıyor.

info@karadenizekonomi.com / 14.10.2024

 Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddete Karşı Mücadele: Klinik Psikolog Serra Külünkoğlu’ndan Önemli Çağrı

Klinik Psikolog Serra Külünkoğlu, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin kabul edilemez boyutlara ulaştığını belirterek, mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

 

“Yeter Artık!”

Serra Külünkoğlu, her gün kadınların ve kız çocuklarının fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını ve yaşam haklarının tehdit edildiğini dile getirerek, “Yeter artık! Bu durum, yalnızca belirli günlerde değil, her an gündemimizde olmalı. Dünya Kadınlar ve Kız Çocukları Günü, sadece kutlama değil, mücadele günü olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Psikolojik Şiddet: “Bahanelerle Üstü Örtülemez”

Külünkoğlu, kadınlara yönelik şiddetin en yaygın biçimlerinden birinin psikolojik şiddet olduğunu belirtti. Kadınların özsaygısını zedeleyen bu tutumların, onların ruhsal sağlıklarını da tehdit ettiğini ifade eden Külünkoğlu, “Artık bu söylemlerden bıktık; kadınların yaşadığı bu derin acıların üstü, bahanelerle örtülemez” dedi.

 

İstanbul Sözleşmesi’ne Destek

İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik devam eden tartışmalara da değinen Külünkoğlu, bu sözleşmenin kadına ve çocuğa yönelik şiddeti önlemeye yönelik somut adımlar attığını belirtti. “Bu sözleşme, toplumsal cinsiyet eşitliği için bir yol haritasıdır” diyen Külünkoğlu, sözleşmenin iptal edilmesine yönelik çabaların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

 

Toplumsal Duyarlılık Artırılmalı

Klinik Psikolog Külünkoğlu, kadınların ve kız çocuklarının özgürlüğü ile güvenliğinin toplumun refahı için vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, “Kadına yönelik şiddetin sona ermesi için hepimize sorumluluk düşüyor. Sesimizi yükseltmeli ve toplumsal duyarlılığı artırmalıyız” dedi.

 

Asel gürsoy

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar