TMO, 2024/2025 Fındık Alım Fiyatlarını Açıkladı: Üreticilere Destek Artıyor”

TMO, 2024/2025 dönemi için fındık alım fiyatlarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamaya göre, Levant kalite fındığın kilogramı 130 lira, Giresun kalite fındığın kilogramı ise 132 lira olarak belirlendi. Kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos’ta başlanacak.

info@karadenizekonomi.com / 2.08.2024

TMO, 2024/2025 Fındık Alım Fiyatlarını Açıkladı: Üreticilere Destek Artıyor”

Bakan Yumaklı, üreticilere sağlanacak desteklerle ilgili de bilgi verdi. Yumaklı, “Üreticilere mazot ve gübre desteği ile birlikte Levant kalite fındık için kilogram başına 133 lira, Giresun kalite fındık için ise kilogram başına 135 lira destek verilecek. Bu desteklerle birlikte üreticilerimizin maliyetlerini düşürmeyi ve daha fazla kazanç sağlamalarını hedefliyoruz,” dedi.


Yeni fiyatların belirlenmesiyle birlikte üreticilerin de fındıklarını TMO’ya satma sürecinin hızlanması bekleniyor. Bakan Yumaklı, “Bu fiyatlar, üreticilerimizin emeğinin karşılığını almasını sağlayacak ve fındık üretiminin sürdürülebilirliğine katkı sunacaktır,” ifadelerini kullandı.


Alım sürecinin başlamasıyla birlikte TMO, belirlenen fiyatlar üzerinden üreticilerden fındık alımına başlayacak. Üreticiler, ürünlerini TMO’nun belirlediği alım noktalarına getirerek satış işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar